Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα θερμίδες: Πώς επιδρά το πλήρες στην καρδιά

Γάλα θερμίδες: Πώς επιδρά το πλήρες στην καρδιά


Γάλα θερμίδες: Το Heart Foundation της Αυστραλίας, εκσυγχρονίζοντας τις συστάσεις του, είπε τον Αύγουστο του 2019, ότι το πλήρες γάλα, τυρί και γιαούρτι μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής για όσους δεν έχουν προβλήματα με την καρδιά τους. Αυτή η σύσταση απομακρύνθηκε από προηγούμενες που πρότειναν μόνο γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά για την υγεία της καρδιάς προς όλα τα άτομα, είτε έχουν προβλήματα με την καρδιά τους είτε όχι.

Η αλλαγή έρχεται μετά από έλεγχο της βιβλιογραφίας και των μετα-αναλύσεων που δημοσιεύθηκαν μετά το 2009. Αυτά τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα προέρχονται κυρίως από μακροχρόνιες μελέτες παρατήρησης. Όταν τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών ομαδοποιήθηκαν, το Ίδρυμα Καρδιάς της Αυστραλίας δεν βρήκε κάποια σταθερή στατιστική σχέση μεταξύ γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού με πλήρη λιπαρά και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Ο κίνδυνος δεν αυξήθηκε ούτε μειώθηκε. Δηλαδή, για τα άτομα που δεν έχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο εύρος του υγιούς βάρους, η επιλογή γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών δεν παρέχει επιπλέον οφέλη ή κινδύνους για την υγεία σε σύγκριση με την επιλογή γαλακτοκομικών υψηλότερων λιπαρών.  Διαβάστε ακόμη: Ζυμαρικά θερμίδες δίαιτα: πώς δεν θα μας παχύνουν


gala1.jpg

Τι γίνεται με τα άτομα που έχουν καρδιακές παθήσεις; Για άτομα με καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση ή ορισμένες άλλες καταστάσεις, η συμβουλή είναι διαφορετική. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα λιπαρά του γάλακτος στο βούτυρο αυξάνουν τα επίπεδα της LDL ή «κακής» χοληστερόλης περισσότερο από ό,τι το πλήρες γάλα, το τυρί και το γιαούρτι. Και για τα άτομα με αυξημένη LDL χοληστερόλη υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση της LDL μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά. Έτσι, για άτομα με υψηλή χοληστερόλη στο αίμα ή υπάρχουσα καρδιακή νόσο, το Ίδρυμα Καρδιάς της Αυστραλίας συνιστά μη αρωματισμένο γάλα μειωμένων λιπαρών για να βοηθήσει στη μείωση του συνολικού κινδύνου καρδιακής νόσου, κάτι που συνάδει με τις προηγούμενες συστάσεις. Το ίδιο ισχύει για το γιαούρτι και το τυρί. Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία έως το 2009, οι κατευθυντήριες γραμμές συνιστούσαν γενικά στα άτομα ηλικίας άνω των 2 ετών να καταναλώνουν γάλα, γιαούρτι και τυρί με μειωμένα λιπαρά.

galaktokomika-zumosi.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon