Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ψηφιακή μπριζόλα εκτυπωτής: Η πρώτη μπριζόλα που “μαγειρεύτηκε” σε εκτυπωτή

Ψηφιακή μπριζόλα εκτυπωτής: Η πρώτη μπριζόλα που “μαγειρεύτηκε” σε εκτυπωτή

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι παρά την πολυπλοκότητα του κρέατος waguy κατάφεραν να αντιγράψουν σε πολύ υψηλό ποσοστό τα χαρακτηριστικά του και η μπριζόλα που εκτυπώθηκε να είναι πολύ κοντά σε σχήμα, υφή και γεύση με την πραγματική. Πάντως οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν πότε θα μπορεί η εκτυπωμένη μπριζόλα waguy να κυκλοφορήσει στην αγορά και ποια θα είναι τιμή του.



Ψηφιακή μπριζόλα εκτυπωτής: Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης εφαρμόστηκε από τις αρχές της ύπαρξης της στον τομέα των τροφίμων. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία του 3D Printing τόσο περισσότερα αλλά και ολοένα και πιο δύσκολα στην τεχνητή αναδημιουργία είδη τροφών βρίσκουν τον δρόμο της… εκτύπωσης. Το τελευταίο επίτευγμα της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι οι περίφημες μπριζόλες waguy που προέρχονται από ειδικής ανάπτυξης μοσχάρια στην Ιαπωνία. Ένα από τα είδη αυτών των μοσχαριών είναι το Kobe που είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές και το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο όλης αυτής της κατηγορίας κρεάτων.

Τα συγκεκριμένα μοσχάρια ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και ζουν σε ειδικές συνθήκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρέας τους να διατρέχεται από λεπτές ίνες λίπους που λιώνουν όταν μαγειρεύεται και το καθιστούν τρομερά ζουμερό, τρυφερό και φυσικά ιδιαίτερα νόστιμο. Η Ιαπωνία έχει απαγορέψει την εξαγωγή αυτών των μοσχαριών αλλά φήμη που απέκτησαν και η υψηλή τιμή που έχει το κρέας τους έχει οδηγήσει σε ανεπιτυχείς μέχρι σήμερα προσπάθειες ανάπτυξης τέτοιων μοσχαριών εκτός Ιαπωνίας.


Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οσάκα στην Ιαπωνία υποστηρίζει ότι κατάφερε να δημιουργήσει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή μια μπριζόλα waguy χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα των συγκεκριμένων μοσχαριών. Τα βλαστικά κύτταρα αναπτύχθηκαν εργαστηριακά. Με παρόμοια μέθοδο έχουν εκτυπωθεί και άλλα είδη κρέατος τα οποία όμως δεν είχαν πυκνότητα, υφή και γεύση παρόμοια με το φυσικό.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι παρά την πολυπλοκότητα του κρέατος waguy κατάφεραν να αντιγράψουν σε πολύ υψηλό ποσοστό τα χαρακτηριστικά του και η μπριζόλα που εκτυπώθηκε να είναι πολύ κοντά σε σχήμα, υφή και γεύση με την πραγματική. Πάντως οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν πότε θα μπορεί η εκτυπωμένη μπριζόλα waguy να κυκλοφορήσει στην αγορά και ποια θα είναι τιμή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Για πρώτη φορά εκτυπώθηκαν ανθρώπινα όργανα

Θεραπευτική αντιμετώπιση της σπονδυλικής στήλης με νέα τεχνολογία

Πρώτος επιστημονικός χάρτης για στοχευμένες θεραπείες ή αποτροπή καρδιακών παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ψυχική υγεία: Αλλοιώνει το στοματικό μικροβίωμα και επηρεάζει την υγεία της εγκύου;

Ψυχική υγεία: Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει τη σημαντική σύνδεση μεταξύ της σύνθεσης του στοματικού μικροβιώματος και της ψυχικής υγείας κατά την εγκυμοσύνη, δείχνοντας ότι το άγχος και τα ψυχικά συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν τη μικροβιακή κοινότητα στο στόμα της γυναίκας.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Ημικρανίες: Αυτές τις ώρες της ημέρας είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν

Ημικρανίες: Οι ημικρανίες είναι μια πολύπλοκη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ώρες που είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν. Οι παράγοντες όπως

Social media: Η καθημερινή χρήση πάνω από 3 ώρες κάνει πιο εσωστρεφείς και αντικοινωνικούς τους εφήβους 

Social media: Οι έφηβοι βλέπουν συχνά «ιδανικές» εικόνες ζωής και επιτυχίας, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα, όπως η ζήλεια και η δυσαρέσκεια με την προσωπική τους κατάσταση.

Ιατρικά έξοδα: Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς αδυνατεί να τα καλύψει

Ιατρικά έξοδα: Νέα έρευνα φέρνει στο φως ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών: το 25% των Αμερικανών δηλώνει ότι δυσκολεύεται να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Όταν η μια ασθένεια εμποδίζει την άλλη

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση παραμένουν κρίσιμης σημασίας. Οι κλινικές μελέτες συνεχίζουν να διερευνούν τη σχέση μεταξύ των δύο αυτών ασθενών, προσπαθώντας να κατανοήσουν τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης και γονιδιακής προδιάθεσης.

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Ο αφανής κίνδυνος για τη μνήμη δεκαετίες αργότερα

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η φλεγμονή που εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και τη μνήμη της μητέρας δεκαετίες μετά.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Close Icon