Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαμπερή επιδερμίδα: Οι εννέα τροφές που θα κάνουν το δέρμα σας να λάμπει

Λαμπερή επιδερμίδα: Οι εννέα τροφές που θα κάνουν το δέρμα σας να λάμπει

Λαμπερή επιδερμίδα: Ο τρόπος ζωής αλλά και ο τρόπος που θρεφόμαστε μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία διάφορων μικρών σημαδιών όπως κοκκινίλες και σπυράκια ή σε μία γενικότερη βλάβη του δέρματος.


Για αυτό λοιπόν, καλό είναι να γνωρίζουμε ποιες τροφές μπορούν να αποτρέψουν τα ανεπιθύμητα σημάδια και να κρατήσουν την επιδερμίδα μας φρέσκια!

1) Επιλέγουμε δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μία καλή πηγή αντιοξειδωτικών, που καταπολεμά την βλάβη του δέρματος.

2) Το κατσικίσιο γάλα

Το γαλακτικό οξύ στο κατσικίσιο γάλα είναι ένα φυσικό απολεπιστικό και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε. Το κατσικίσιο γάλα έχει καπρυλικό οξύ, το οποίο δημιουργεί στο δέρμα χαμηλότερο PH, προστατεύοντάς το από βακτήρια και μολύνσεις.

3) Τρώμε ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί είναι πηγή βιταμίνης Ε. Αυτό το αντιοξειδωτικό προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και το βοηθά να κρατά την υγρασία που χρειάζεται.

4) Τρώμε βούτυρο

Αν και το βούτυρο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ραγάδων, αυτή η τροφή είναι πολύ καλή για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, καθώς απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία.

5) Βάζουμε στη διατροφή μας τα λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πηγή βιταμίνης Α, η οποία κρατά το δέρμα φρέσκο, ενυδατωμένο και νέο.

6) Τρώμε εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή δίνουν στο δέρμα μας ένα σημαντικό ποσό της βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου.

7) Τρώμε αυγά

Τα αυγά είναι σημαντικά για τη φροντίδα του δέρματός μας. Ο κρόκος του αυγού είναι πηγή βιοτίνης, η οποία συμβάλει στην υγεία του δέρματος και των νυχιών.

8) Τρώμε θαλασσινά

Τα ψάρια είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 και μειώνουν την ξηρότητα του δέρματος.

9) Τρώμε μέλι

Το μέλι δίνει στην επιδερμίδα μας, την απαραίτητη υγρασία. Δεν είναι μόνο για όφελος των μελισσών. Μας αρέσει κιόλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μακιγιάζ για κορίτσια: Όλα όσα θα έπρεπε να ξέρεις

Το παράλογο του στίγματος της ψωρίασης

Τρεις αποτελεσματικές λύσεις για τους μαύρους κύκλους που κρύβονται στην κουζίνα σου [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon