Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τροφές που δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη μέρα

Τροφές που δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη μέρα


Όταν περισσεύει φαγητό, δεν θέλουμε να το πετάξουμε και το φυλάμε για να το φάμε την επόμενη ημέρα. Όμως, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που, αν καταναλωθούν την επόμενη ημέρα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία.

Ο βασικός κίνδυνος του φαγητού που τρώγεται την επόμενη ημέρα, είναι η τροφική δηλητηρίαση, που εκδηλώνεται βασικά με διάρροια και εμετούς.

Ποιες τροφές όμως, είναι καλό να μην τρώγονται την επόμενη ημέρα;

Πατάτες

Αν οι πατάτες μείνουν έξω, σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα, ευνοείται η ανάπτυξη ενός επικίνδυνου βακτηρίου. Το βακτήριο αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση.

Κοτόπουλο

Όσο λιγότερο μένει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο το καλύτερο.

Η ψημένη μπριζόλα, το βραστό κοτόπουλο και το χοιρινό μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 ημέρες. Ιδανικό είναι να βάζετε το κρέας στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα το μαγειρέψετε.

Όμως, ο ιδανικότερος τρόπος για να φάτε το κοτόπουλο την επόμενη ημέρα είναι κρύο, είτε σε σάντουιτς είτε σε σαλάτα.

Το μαγειρεμένο ψάρι πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα, ή το πολύ την επόμενη, αν το έχετε βάλει στο ψυγείο.

Ψάρι

Το ψάρι κατά προτίμηση πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα όταν αποψυχθεί, αν το αγοράσατε κατεψυγμένο. Αν το αγοράσατε σχετικά φρέσκο, πρέπει να τρώγεται δύο ημέρες μετά την αλίευσή του. Το μαγειρεμένο ψάρι πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα, ή το πολύ την επόμενη, αν το έχετε βάλει στο ψυγείο.

Ρύζι

Το ρύζι, αν δεν διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Το ρύζι περιέχει βακτήρια που αναπτύσσονται, όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

Αυγά

Πολλές τροφές με βασικό συστατικό τα αυγά, πρέπει να τρώγονται την ίδια ημέρα που θα μαγειρευτούν. Βραστά ή τηγανιτά αυγά και ομελέτες δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη ημέρα.

Σπανάκι και παντζάρι

Και τα δύο λαχανικά είναι πλούσια σε νιτρώδη και νιτρικά άλατα. Αν τα ξαναζεστάνετε για να τα φάτε την επόμενη ημέρα, τα νιτρικά μετατρέπονται σε καρκινογόνα νιτρώδη και γίνονται απειλητικά για την υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάστανα: Η τροφή που στηρίζει τη ρύθμιση της ινσουλίνης

Φιλί σε μωρό: Η πράξη αγάπης που μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψυχική υγεία: Πως η συνεχής έκθεση σε αρνητικά νέα μπορεί να την επιβαρύνει;

Ψυχική υγεία: Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, το διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, προσφέροντας πρόσβαση σε ατελείωτες πληροφορίες, κοινωνικές συνδέσεις και ψυχαγωγία.

Απλότητα: Πώς επιταχύνει τη σκέψη και τη λήψη αποφάσεων

Απλότητα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι το μυαλό μας έχει μια φυσική τάση να προτιμά την απλότητα, τόσο στις εξηγήσεις όσο και στις ενέργειες, δείχνοντας πως η απλότητα είναι πιθανότατα μια θεμελιώδης γνωστική προτίμηση.

Μικροβίωμα εντέρου: Ποιες οι επιπτώσεις του καφέ στην υγεία του σώματος

Μικροβίωμα εντέρου: Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου, της κοινότητας των μικροοργανισμών που ζουν στο πεπτικό μας σύστημα.

Μαθησιακές δυσκολίες: Ποιες οι διαφορές από τις μαθησιακές διαταραχές;

Μαθησιακές δυσκολίες: Η διάκριση μεταξύ μαθησιακών δυσκολιών και μαθησιακών διαταραχών είναι σημαντική για την κατανόηση των διαφορετικών αναγκών και των στρατηγικών υποστήριξης που απαιτούνται για κάθε περίπτωση.

Η τέχνη της συγχώρεσης: Το μυστικό για ψυχική ευεξία

Η τέχνη της συγχώρεσης: Η τέχνη της συγχώρεσης είναι μια πολύτιμη διαδικασία που μπορεί να φέρει ανακούφιση και απελευθέρωση από τα βάρη του παρελθόντος. Συχνά, κρατάμε μέσα μας πικρίες και αρνητικά συναισθήματα

Close Icon