Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες


Τηγανητές πατάτες φούρνου: Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να γίνουν οι πατάτες στον φούρνο τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες. Μάθε τα μυστικά και μαγείρεψε τις καλύτερες πατάτες που θα έχεις φάει.

Πλέον έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι μπορείς να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο.  Τις κόβεις, τις βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνεις λίγο λάδι και αλάτι και τις ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αυτή είναι η βασική διαδικασία. Για να καταφέρεις να τις κάνεις τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες, υπάρχουν κάποια μυστικά. Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να γίνουν εξίσου απολαυστικές.


 

Μυστικά για τη συνταγή

  • Πώς θα κόψεις τις πατάτες

Ο τρόπος που θα κοπεί η πατάτα παίζει ρόλο στο να πετύχει. Πρέπει να είναι μαλακή στο εσωτερικό και τραγανή απέξω, είτε μαγειρευτεί στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τις κόψεις σωστά, σε στικς πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αν τις κόψεις πιο λεπτές θα καούν πριν ψηθούν σωστά. Ενώ αν τις κόψεις πιο χοντρές δεν θα γίνουν όσο τραγανές θέλεις και θα μοιάζουν σαν τις ψητές.

  • Να τις στεγνώσεις πριν τις βάλεις στο ταψί

Αφού κόψεις τις πατάτες, χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσεις την υγρασία τους. Η υγρασία που υπάρχει στην επιφάνεια των πατατών δεν θα επιτρέψει στο λάδι να καλύψει την επιφάνειά της. Έτσι δεν θα γίνει τόσο τραγανή.

  • Το πιο σημαντικό “μυστικό”

Αφού θα έχεις στεγνώσει τις πατάτες, πασπάλισέ τις με λίγο κορν φλάουρ. Μάλλον αυτό το μυστικό δεν το ήξερες, οπότε καιρός να το δοκιμάσεις. Το κορν φλάουρ απορροφά ακόμα περισσότερη υγρασία από την επιφάνεια της πατάτας. Έτσι θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Ανάλογα την ποσότητα των πατατών, θα χρησιμοποιήσεις και την κατάλληλη ποσότητα κορν φλάουρ. Πρόσεξε να μην βάλεις πολύ.

  • Η σωστή ποσότητα λαδιού

Πρέπει κάθε πατάτα να καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα λαδιού. Χρησιμοποίησε περίπου 2-4 κουταλιές της σούπας για ένα κιλό πατάτες και ανακάτεψέ τις καλά για να πάει παντού.

  • Το σωστό ψήσιμο

Οι πατάτες σου θα πρέπει να είναι καλά απλωμένες στο ταψί και να ψηθούν στους 230 βαθμούς Κελσίου. Να προθερμάνεις καλά το φούρνο πριν βάλεις μέσα το ταψί. Χρειάζεται ψήσιμο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά περίπου στο μισό χρόνο. Όταν έχουν πάρει όλες χρυσαφί χρώμα, σέρβιρέ τις προσθέτοντας λίγο αλάτι.

Δοκίμασε τες σήμερα κιόλας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για νόστιμες πατάτες χωρίς τηγάνι

Εναλλακτικές υγιεινές μορφές με βάση το μήλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon