Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να γίνουν οι πατάτες στον φούρνο τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες. Μάθε τα μυστικά και μαγείρεψε τις καλύτερες πατάτες που θα έχεις φάει.

Πλέον έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι μπορείς να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο.  Τις κόβεις, τις βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνεις λίγο λάδι και αλάτι και τις ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αυτή είναι η βασική διαδικασία. Για να καταφέρεις να τις κάνεις τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες, υπάρχουν κάποια μυστικά. Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να γίνουν εξίσου απολαυστικές.

 

Μυστικά για τη συνταγή

  • Πώς θα κόψεις τις πατάτες

Ο τρόπος που θα κοπεί η πατάτα παίζει ρόλο στο να πετύχει. Πρέπει να είναι μαλακή στο εσωτερικό και τραγανή απέξω, είτε μαγειρευτεί στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τις κόψεις σωστά, σε στικς πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αν τις κόψεις πιο λεπτές θα καούν πριν ψηθούν σωστά. Ενώ αν τις κόψεις πιο χοντρές δεν θα γίνουν όσο τραγανές θέλεις και θα μοιάζουν σαν τις ψητές.

  • Να τις στεγνώσεις πριν τις βάλεις στο ταψί

Αφού κόψεις τις πατάτες, χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσεις την υγρασία τους. Η υγρασία που υπάρχει στην επιφάνεια των πατατών δεν θα επιτρέψει στο λάδι να καλύψει την επιφάνειά της. Έτσι δεν θα γίνει τόσο τραγανή.

  • Το πιο σημαντικό “μυστικό”

Αφού θα έχεις στεγνώσει τις πατάτες, πασπάλισέ τις με λίγο κορν φλάουρ. Μάλλον αυτό το μυστικό δεν το ήξερες, οπότε καιρός να το δοκιμάσεις. Το κορν φλάουρ απορροφά ακόμα περισσότερη υγρασία από την επιφάνεια της πατάτας. Έτσι θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Ανάλογα την ποσότητα των πατατών, θα χρησιμοποιήσεις και την κατάλληλη ποσότητα κορν φλάουρ. Πρόσεξε να μην βάλεις πολύ.

  • Η σωστή ποσότητα λαδιού

Πρέπει κάθε πατάτα να καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα λαδιού. Χρησιμοποίησε περίπου 2-4 κουταλιές της σούπας για ένα κιλό πατάτες και ανακάτεψέ τις καλά για να πάει παντού.

  • Το σωστό ψήσιμο

Οι πατάτες σου θα πρέπει να είναι καλά απλωμένες στο ταψί και να ψηθούν στους 230 βαθμούς Κελσίου. Να προθερμάνεις καλά το φούρνο πριν βάλεις μέσα το ταψί. Χρειάζεται ψήσιμο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά περίπου στο μισό χρόνο. Όταν έχουν πάρει όλες χρυσαφί χρώμα, σέρβιρέ τις προσθέτοντας λίγο αλάτι.

Δοκίμασε τες σήμερα κιόλας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για νόστιμες πατάτες χωρίς τηγάνι

Εναλλακτικές υγιεινές μορφές με βάση το μήλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon