Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δυσκοιλιότητα

Οι πάσχοντες από δυσκοιλιότητα είναι ευχαριστημένοι από την χρήση των υπακτικών;

Οι πάσχοντες από δυσκοιλιότητα είναι ευχαριστημένοι από την χρήση των υπακτικών;

 

Το 72% των πασχόντων από δυσκοιλιότητα είναι ευχαριστημένοι από την χρήση των υπακτικών, σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά σε 10 ευρωπαϊκες χώρες για την χρόνια δυσκοιλιότητα, με δείγμα 1.355 άτομα που έπασχαν από χρόνια δυσκοιλιότητα.

Μεγάλο ποσοστό στους πάσχοντες από χρόνια δυσκοιλιότητα αποτελούσαν οι γυναίκες ( 82%).

Η έρευνα διεξήχθη το 2009 σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Ολλανδία. Το 59% των συμμετεχόντων ήταν άνω των 19 ετών. Η ομάδα που έπασχε περισσότερο από δυσκοιλιότητα ήταν μεταξύ 41-45 ετών.

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε σχέση μεταξύ τύπου υπακτικού και βαθμού ικανοποίησης/δυσαρέσκειας. Επιπρόσθετα, οι πάσχοντες έδειξαν υψηλό ενδιαφέρον για άλλες θεραπείες με το 83% των ερωτηθέντων να δηλώνουν «απόλυτο» ή «πιθανό» ενδιαφέρον. Η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για «άλλες θεραπείες» ήταν αυτή που οι πάσχοντες δεν ήταν ικανοποιημένοι από την θεραπεία τους.

Άλλο ένα στοιχείο που έδειξε η έρευνα είναι το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποιούν υπακτικά διαφέρει από χώρα σε χώρα. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από 59% στις περιοχές που οι κάτοικοι μιλούν ιταλικά μέχρι 81% στις περιοχές που οι κάτοικοι μιλούν αγγλικά. Η αιτία για αυτή τη διαφοροποίηση μάλλον οφείλεται στη διαφορετική κουλτούρα των λαών.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας επιβεβαιώνουν απόλυτα τα αποτελέσματα αντίστοιχης έρευνας μεταξύ των πασχόντων από δυσκοιλιότητα που πραγματοποίησε το ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ (Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής) στη χώρα μας, όπως αναφέρει ο Γιώργος Καραμανώλης, Λέκτορας Γαστρεντερολογίας, στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου «Αρεταίειο».

H χρήση υπακτικών, όπως π.χ. η δισακοδύλη, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αποτελεί αποτελεσματική λύση και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωή στους πάσχοντες.

Η δισακοδύλη, χορηγούμενη από το στόμα, αυξάνει την συχνότητα των εντερικών κενώσεων και βελτιώνει τα σχετιζόμενα με την δυσκοιλιότητα συμπτώματα όπως ο μετεωρισμός και το αίσθημα δυσφορίας ή και πόνου στην κοιλιά. Επιπρόσθετα, το όφελος από την δισακοδύλη παραμένει σε όλη την διάρκεια της θεραπείας χωρίς να παρατηρείται ελάττωση της αποτελεσματικότητάς της με την πάροδο του χρόνου. Βασικό πλεονέκτημα της δισακοδύλης είναι το γεγονός της δράση σε συγκεκριμένο διάστημα 6-12 ωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Πως θα αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δυσγευσία – 8 πιθανές αιτίες

Η μεταλλική γεύση στο στόμα ή δυσγευσία, όπως ονομάζεται επιστημονικά, μπορεί να αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία μας. Έχετε ξυπνήσει το πρωί, έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας, αλλά μια δυσάρεστη μεταλλική γεύση είναι έντονη στο στόμα σας. Για να κάνουμε το συναίσθημα πιο ξεκάθαρο, είναι λες και έχετε βάλει κέρματα μέσα στο στόμα […]

Αντιμετωπίστε άμεσα και με φυσικό τρόπο την σπαστική κολίτιδα

  Ενοχλήσεις και πόνος στην κοιλιά, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή, όπως λέγεται αλλιώς, τοσύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Πρόκειται, για μια καλοήθη λειτουργική διαταραχή του εντέρου, η οποία ταλαιπωρεί περίπου το 20% των ενηλίκων παγκοσμίως και εμφανίζεται 3 φορές συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες. Η σπαστική κολίτιδα […]

Σπιτικά γιατροσόφια κατά της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συχνό γαστρεντερικό πρόβλημα που επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπάρχουν όμως κάποια  γιατροσόφια που μπορούν να απαλύνουν τα συμπτώματά της. Χαρακτηρίζεται από τη μικρή συχνότητα κενώσεων –λιγότερες από τρεις την εβδομάδα– ή τη δυσκολία κατά τις κενώσεις. Αν και δεν είναι επικίνδυνη, συνοδεύεται συχνά από δυσάρεστα συμπτώματα, όπως ο πόνος στην περιοχή […]

Δυσκοιλιότητα και ευερέθιστο έντερο: Πώς συνδέονται;

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο πολλές φορές, δύναται να προκληθεί από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Tι ακριβώς είναι το «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου», πώς εκδηλώνεται και ποιες θεραπείες συνιστούν οι ειδικοί; Yπάρχουν εναλλακτικές λύσεις; Ποιες τροφές θεωρούνται «ύποπτες»; Eνημερωθείτε για μια ασθένεια που αφορά σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες! Σχεδόν όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει […]

Δυσκοιλιότητα: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα, που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας όταν πάσχουμε από δυσκολοιότητα.  Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ιατρικώς ως λιγότερες από τρεις κενώσεις του εντέρου την εβδομάδα και η σοβαρή δυσκοιλιότητα ως λιγότερες από μία κένωση την εβδομάδα. Μερικά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν: -Κοιλιακή δυσφορία -Συχνές κινήσεις του εντέρου -Δυσκολία κατά την κένωση του εντέρου […]

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι το άγχος σας έχει καταβάλλει

  Η καθημερινή πίεση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων δημιουργεί ένα διαρκές άγχος που μας κάνει πολλές φορές να βγαίνουμε εκτός ορίων. Πως θα καταλάβετε ότι η κούρασή σας δεν είναι μόνο σωματική αλλά έχετε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το στρες; Τα παρακάτω σημάδια είναι τα πιο συχνά. 1. Είστε μονίμως […]

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα εργαστηριακά έντερα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν στο εργαστήριο ιστούς ανθρωπίνου εντέρου με λειτουργικά νεύρα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα. Το εργαστηριακό μίνι-έντερο, ένας από τους πιο πολύπλοκους ιστούς που έχουν δημιουργηθεί ποτέ εργαστηριακά, είναι σχεδόν όμοιο με το πραγματικό έντερο. Πρόκειται για ένα ακόμη επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργεί […]

Γάλα αμυγδάλου: ο άγνωστος υγιεινός μας σύμμαχος

Το γάλα αμυγδάλου, για όσους δεν το γνωρίζετε, είναι ένα κρεμώδες ρόφημα με υπέροχη μοναδική γεύση, το οποίο καταναλώνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Παρασκευάζεται αναμιγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και κάποιο γλυκαντικό. Ωστόσο, φαίνεται να είναι γνωστό σε όσους αποφεύγουν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω αλλεργίας στην καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδας) ή εξαιτίας δυσανεξίας στη λακτόζη […]

Close Icon