Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ποτέ μην βάζετε αυτά τα 7 προϊόντα στην κατάψυξη!

Ποτέ μην βάζετε αυτά τα 7 προϊόντα στην κατάψυξη!

Προϊόντα ακατάλληλα για κατάψυξη

  1. Σαμπάνια

Έχετε νιώσει ποτέ ότι πίνετε παγωμένη σαμπάνια; Και θα θέλατε ωστόσο να την βάλετε στην κατάψυξη; Μην το κάνετε! Ο άνθρακας στο υγρό μπορεί να προκαλέσει έκρηξη της φιάλης στον καταψύκτη.

Η σωστή εναλλακτική λύση είναι η διατήρηση της δροσερής σαμπάνιας σε έναν λεγόμενο κάδο πάγου με ένα υγιεινό μίγμα πάγου και νερού.

  1. Αυγά

Η αποθήκευση των αυγών στον καταψύκτη είναι ένα μεγάλο όχι-όχι. Όταν τα αυγά είναι κατεψυγμένα, η περιεκτικότητά τους σε νερό επεκτείνεται και με αυτή την επέκταση δημιουργούνται επιβλαβή βακτήρια και το κέλυφος σπάει.

Και παραδεχτείτε το, ένα κατεψυγμένο αυγό δεν φαίνεται ωραίο, σωστά;

  1. Τηγανητά τρόφιμα

Τα τηγανητά τρόφιμα, όπως οι πατάτες οι τηγανητές και το τραγανό κοτόπουλο, γίνονται ένα σύνολο μάζας μετά την κατάψυξη.

Φυσικά, οι πατάτες επιτρέπονται στον καταψύκτη όταν βρίσκονται ακόμα στην σακούλα και μόλις βγαίνουν από το σούπερ μάρκετ!

  1. Μπύρα

Η μπύρα είναι ακόμα ένα αλκοολούχο ποτό που πρέπει να παραμένει εκτός καταψύκτη. Σε ένα κουτάκι αλουμινίου η κατεψυγμένη μπύρα μπορεί να αλλάξει το σχήμα του και να το κάνει σχεδόν αδύνατο να πιεί κανείς από αυτό, ενώ η μπύρα σε μπουκάλι μπορεί να το σπάσει στην κατάψυξη.

Αν η κατεψυγμένη μπύρα σε κουτάκι παραμείνει ανέπαφη, δοκιμάστε να την ξεπαγώσετε στο ψυγείο.

  1. Γιαούρτι

Όχι, αυτό δεν είναι το ίδιο με το κατεψυγμένο γιαούρτι. Η κατάψυξη του φρέσκου γιαουρτιού θα αλλάξει τη συνοχή του σε κάτι σαν τυρί cottage. Μπορεί επίσης να αρχίσει να διασκορπίζεται σε κομματάκια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόψυξης.

  1. Αποψυγμένο κρέας

Η απόψυξη του κατεψυγμένου κρέατος είναι απαραίτητη για την παρασκευή ενός νόστιμου γεύματος. Αλλά εάν το κρέας ή τα θαλασσινά έχουν ήδη ξεπαγώσει, μην το βάλετε πάλι στην κατάψυξη. Αυτό ακριβώς είναι σαν να θέλετε να πάθετε τροφική δηλητηρίαση! Έχετε την περιέργεια να μάθετε και για το τελευταίο;

  1. Αβοκάντο

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να καταψύχουν το αβοκάντο κάνουν λάθος. Σίγουρα τεχνικά είναι δυνατόν, αλλά η γεύση, το χρώμα και η υφή είναι σημαντικά χειρότερη! Το αβοκάντο γίνεται εντελώς καφέ και η γεύση αλλάζει σε ένα πικρό τρόφιμο!

  1. Τυρί

Όταν το τυρί καταψύχεται, αλλάζει η υφή του και θρυμματίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωινός έρωτας: Ο δρόμος για ένα ευτυχισμένο ξεκίνημα

Ο διαλογισμός μειώνει την επιθυμία για φαγητό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Πώς διαφέρει μεταξύ των φύλων;

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια χρόνια νευρολογική πάθηση που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αν και μπορεί να προσβάλλει και τα δύο φύλα, υπάρχει μια σημαντική διαφορά στην επίπτωσή της.

Τα οφέλη του χυμού καρότου για τα νεφρά με άδειο στομάχι

Χυμός καρότου: Ένας απλός και φυσικός τρόπος για να υποστηρίξετε την καλή λειτουργία των νεφρών. Τα αντιοξειδωτικά, η βήτα-καροτίνη και το κάλιο που περιέχει συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, την προστασία από το οξειδωτικό στρες και τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Το ελαιόλαδο και η επίδρασή του στη μακροζωία

Ελαιόλαδο :Όχι μόνο είναι ένα νόστιμο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για μακροζωία.

Καθιστική ζωή: Ο αθέατος κίνδυνος της σύγχρονης κοινωνίας

Καθιστική ζωή: Η παρατεταμένη καθιστική ζωή αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τη δημόσια υγεία, καθώς οι συνέπειές της παρατηρούνται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, περιλαμβανομένων και των νέων.

Έλλειψη υγειονομικής ασφάλισης: Κύριος παράγοντας στην καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου

Έλλειψη υγειονομικής ασφάλισης: Μια πρόσφατη μεγάλη μελέτη αποκάλυψε σημαντικές ανισότητες στη διάγνωση πολλών καρκίνων, ιδιαίτερα σε προχωρημένα στάδια, οι οποίες οφείλονται κυρίως στην έλλειψη κάλυψης από ασφάλιση υγείας.

Κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες: Πώς διαμορφώνουν τον κίνδυνο γνωστικής απώλειας;

Κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες: Μια πρόσφατη μελέτη αναδεικνύει πώς παράγοντες όπως η εκπαίδευση, το είδος της εργασίας και η οικονομική κατάσταση επηρεάζουν τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένισης.

Προσδιορίστηκαν οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της

Ενδομητρίωση: Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία ιστού παρόμοιου με τον ενδομητρικό ιστό σε περιοχές εκτός της μήτρας.

Close Icon