Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής covid -19

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής covid -19

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, 138 δήλωσαν ότι υπέφεραν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιπες 430 εμφάνισαν ήπιες επιδράσεις της αναπνευστικής νόσου.



Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής COVID-19, ισχυρίζονται οι μελέτες. Δεν είναι σαφές γιατί όσοι τρώνε τα θαλασσινά και τα φυτικά πιθανώς τα πήγαν καλύτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι χορτοφάγοι χάνουν περισσότερα από απλώς κρέας – και είναι καλό. Οι ερευνητές αποκάλυψαν μια σχέση μεταξύ της διατροφής και της COVID-19 που έδειξε ότι οι φυτοφάγοι είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που συμπεριλαμβάνουν ζώα στη διατροφή τους. Εν τω μεταξύ, οι pescatarians, των οποίων η πρωταρχική πηγή πρωτεΐνης είναι τα ψάρια, είχαν κίνδυνο 59% χαμηλότερο.


Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition, Prevention & Health, βασίστηκε σε αυτά τα ευρήματα σε ένα αυτοαναφερόμενο ερωτηματολόγιο που υποβλήθηκε από συνολικά 2.884 άτομα, όλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, από έξι ευρωπαϊκές χώρες, 568 εκ των οποίων είχαν επιβεβαιώσει περιπτώσεις coronavirus κατά το προηγούμενο έτος.

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, 138 δήλωσαν ότι υπέφεραν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιπες 430 εμφάνισαν ήπιες επιδράσεις της αναπνευστικής νόσου. Λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων συμπεριλήφθηκαν επίσης στην έρευνα, η οποία περιελάμβανε 10 κατηγορίες διατροφής: δίαιτα “πλήρους φαγητού”, δίαιτα κετο, μεσογειακή διατροφή, παλαιολιθική δίαιτα, δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών, όλα περιλαμβάνουν κόκκινα και λευκά κρέατα, συν φυτική / vegan δίαιτα, χορτοφαγική διατροφή και pescatarian δίαιτα, που παραλείπουν τα κόκκινα και λευκά κρέατα. Το “Άλλο” έγινε επίσης μια επιλογή. Από εκείνους που είχαν αναφέρει ασθένεια, μόνο 41 είχαν ισχυριστεί ότι έκαναν δίαιτα με βάση τα φυτά, ενώ άλλοι 46 ήταν πεσκάριοι. Οι υπόλοιποι 481 είχαν όλοι κάποια μορφή αγωγής γεύματος που περιλάμβανε ζώα και πουλερικά.

“Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πυκνά τρόφιμα μπορεί να ληφθεί υπόψη για προστασία έναντι σοβαρής COVID-19”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης στο δελτίο τύπου τους.

Δεν είναι σαφές γιατί όσοι τρώνε θαλασσινά και οι φυτοφάγοι έχουν πιθανώς βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η «περιορισμένη» μελέτη μπορεί να δείξει μόνο μια συσχέτιση μεταξύ των ομάδων και της σοβαρής νόσου COVID-19, “επομένως απαιτείται προσοχή στην ερμηνεία των ευρημάτων» είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του NNEdPro Nutrition and COVID-19 Taskforce του Ηνωμένου Βασιλείου, Shane McAuliffe, σε ξεχωριστή δήλωση που επισυνάπτεται στο δελτίο τύπου.

Προστέθηκε ο McAuliffe, “Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη για καλύτερα σχεδιασμένες προοπτικές μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ διατροφής, διατροφικής κατάστασης και αποτελεσμάτων COVID-19.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια βιταμίνη δημιουργεί άμυνα έναντι του κορωνοϊού

Ελληνική διατροφή για αντιφλεγμονώδη δράση «ασπίδα» κατά του κορωνοϊού

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Μελέτη για τα οφέλη της βιταμίνης C και του zinc στη μάχη με την πανδημία

Αυτή η διατροφή είναι καταλαλητή για προστασία από τον COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Όταν η μια ασθένεια εμποδίζει την άλλη

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση παραμένουν κρίσιμης σημασίας. Οι κλινικές μελέτες συνεχίζουν να διερευνούν τη σχέση μεταξύ των δύο αυτών ασθενών, προσπαθώντας να κατανοήσουν τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης και γονιδιακής προδιάθεσης.

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Ο αφανής κίνδυνος για τη μνήμη δεκαετίες αργότερα

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η φλεγμονή που εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και τη μνήμη της μητέρας δεκαετίες μετά.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος της οδήγησης;

Άγχος οδήγησης: Το άγχος κατά την οδήγηση είναι μια κοινή εμπειρία που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Για να ξεπεράσετε αυτή την ανησυχία, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές στρατηγικές

Διαδικτυακή σύνδεση: Συμβάλλει στην ευημερία των ηλικιωμένων και στην υγεία τους

Διαδικτυακή σύνδεση: Τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος του διαδικτύου στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με μια μελέτη, η πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να βελτιώσει την ευημερία των ατόμων άνω των 50 ετών.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Αθλητές vs καθιστική ζωή: Πώς η σωματική δραστηριότητα επηρεάζει την εργασιακή μνήμη

Αθλητές vs καθιστική ζωή: Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι αθλητές έχουν γενικά πολύ καλύτερη εργασιακή μνήμη σε σύγκριση με τα άτομα που ζουν καθιστική ζωή.

Οστεοπόρωση: Πώς η διατροφή και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν την οστική υγεία

Οστεοπόρωση: Με την πάροδο των χρόνων, η διατήρηση της υγείας των οστών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για την αποφυγή καταγμάτων, οστεοπόρωσης και άλλων σχετικών προβλημάτων.

Close Icon