Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κλιματική αλλαγή: Με μπύρα και πατατάκια

Κλιματική αλλαγή: Με μπύρα και πατατάκια


Κλιματική αλλαγή: Με μπύρα και πατατάκια. Ο αγαπημένος συνδυασμός πολλών αποτελεί το πρώτο βήμα για αυτήν. Γνωστή εταιρεία έχει υιοθετήσει μια τεχνική η οποία, όπως αναφέρει, θα μειώσει τις εκπομπές CO2 από τη διαδικασία παραγωγής της κατά 70%.

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει CO2 που συλλέγεται από ζύμωση μπύρας σε ζυθοποιία, το οποίο στη συνέχεια αναμειγνύεται με τα απορρίμματα πατάτας και μετατρέπεται σε λίπασμα. Στη συνέχεια, θα επεκταθεί στα χωράφια του Ηνωμένου Βασιλείου για να θρέψει την καλλιέργεια πατάτας του επόμενου έτους. Η δημιουργία λιπασμάτων παράγει συνήθως υψηλές εκπομπές CO2, αλλά η τεχνολογία που υιοθετήθηκε από την εταιρεία παράγει λιπάσματα χωρίς να παράγει CO2.


Έτσι, ο συνδυασμός μπύρας και πατατάκια εκτελεί διπλή λειτουργία. Σταματά την εκπομπή CO2 της ζυθοποιίας στην ατμόσφαιρα – και εξοικονομεί CO2 που παράγεται συνήθως από την παραγωγή λιπασμάτων. Αυτή η ευφυής διπλή κίνηση αναπτύχθηκε με μια επιχορήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από μια νεοσύστατη επιχείρηση 14 υπαλλήλων που ονομάζεται CCm. Η νέα τεχνολογία προστίθεται στις τεχνικές εξοικονόμησης άνθρακα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η επιχείρηση έχει εγκαταστήσει αναερόβιο χωνευτή, ο οποίος τροφοδοτεί τα υπολείμματα πατάτας με βακτήρια για την παραγωγή χρήσιμου μεθανίου.

Το μεθάνιο καίγεται για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την καθαρή διαδικασία τηγανίσματος – έτσι εξοικονομούνται χρήματα από την καύση ορυκτού καυσίμου. Το νέο σύστημα θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα αφαιρώντας το “κέικ” της πατάτας που απομένει μετά την πέψη – και αναδεύοντας το CO2 της ζυθοποιίας σε αυτό για να δημιουργήσει ένα εμπλουτισμένο λίπασμα, το οποίο θα βοηθήσει να επανέλθει ο άνθρακας στο έδαφος, καθώς και να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη των φυτών.

Οι  τεχνολογίες της CCm εμπίπτουν στη βιομηχανική κατηγορία της δέσμευσης και χρήσης άνθρακα (CCU). Οι σχετικές εφευρέσεις έχουν ήδη αξιοποιηθεί με νέους τρόπους για τη δημιουργία καυσίμων, πολυμερών, λιπασμάτων, πρωτεϊνών, αφρωδών και δομικών στοιχείων. Ωστόσο, η CCU βρίσκεται επί του παρόντος σε πολύ μικρή κλίμακα – εν μέρει επειδή οι τεχνολογίες είναι νέες, και εν μέρει επειδή η παραγωγή αποβλήτων CO2 από την κοινωνία υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό της ζήτησης για αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε ποια τρόφιμα περιέχουν κορεσμένα λιπαρά.

Πώς θα αποφύγετε τα junk food που σας τραβούν σαν μαγνήτης

Η μαύρη μπύρα ενισχύει την στύση

Ποια ποτά επιδεινώνουν την ουρική αρθρίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Ημικρανίες: Αυτές τις ώρες της ημέρας είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν

Ημικρανίες: Οι ημικρανίες είναι μια πολύπλοκη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ώρες που είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν. Οι παράγοντες όπως

Social media: Η καθημερινή χρήση πάνω από 3 ώρες κάνει πιο εσωστρεφείς και αντικοινωνικούς τους εφήβους 

Social media: Οι έφηβοι βλέπουν συχνά «ιδανικές» εικόνες ζωής και επιτυχίας, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα, όπως η ζήλεια και η δυσαρέσκεια με την προσωπική τους κατάσταση.

Ιατρικά έξοδα: Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς αδυνατεί να τα καλύψει

Ιατρικά έξοδα: Νέα έρευνα φέρνει στο φως ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών: το 25% των Αμερικανών δηλώνει ότι δυσκολεύεται να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Όταν η μια ασθένεια εμποδίζει την άλλη

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση παραμένουν κρίσιμης σημασίας. Οι κλινικές μελέτες συνεχίζουν να διερευνούν τη σχέση μεταξύ των δύο αυτών ασθενών, προσπαθώντας να κατανοήσουν τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης και γονιδιακής προδιάθεσης.

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Ο αφανής κίνδυνος για τη μνήμη δεκαετίες αργότερα

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η φλεγμονή που εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και τη μνήμη της μητέρας δεκαετίες μετά.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος της οδήγησης;

Άγχος οδήγησης: Το άγχος κατά την οδήγηση είναι μια κοινή εμπειρία που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Για να ξεπεράσετε αυτή την ανησυχία, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές στρατηγικές

Close Icon