Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κλίμα Βερολίνο: Μείωση κατά πολύ του κρέατος στα Πανεπιστήμια στο μενού των κυλικείων τους

Κλίμα Βερολίνο: Μείωση κατά πολύ του κρέατος στα Πανεπιστήμια στο μενού των κυλικείων τους

Εκτός από τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος, τα πανεπιστήμια του Βερολίνου έχουν αφοσιωθεί και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το Πανεπιστήμιο Humboldt στοχεύει να γίνει ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030, ενώ το Τεχνικό Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να επιτύχει τον ίδιο στόχο μέχρι το 2045. Επιπλέον, τα πανεπιστήμια ανακαινίζουν τα κτίριά τους για να διασφαλίσουν την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Κλίμα Βερολίνο: Τα πανεπιστήμια του Βερολίνου μειώνουν κατά πολύ το κρέας στο μενού των κυλικείων τους δίνοντας χώρο σε περισσότερες vegan και χορτοφαγικές επιλογές από τον Οκτώβριο. Το σχέδιο για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος στα κυλικεία και τις καφετέριες των πανεπιστημίων είναι μια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. 34 κυλικεία και καφετέριες σε τέσσερα διαφορετικά πανεπιστήμια του Βερολίνου θα προσφέρουν ένα μενού που θα είναι 68% vegan, 28% χορτοφαγικό, ενώ θα σερβίρεται μόλις 4% κρέας και ψάρι. Επιπλέον, η πρόσφατη αυτή ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για γεύματα με βάση τα φυτά και χωρίς κρέας από τους φοιτητές του Βερολίνου.

Το 2019, έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) περιέγραψε τη φυτική διατροφή ως ένα κρίσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ως αποτέλεσμα αυτού, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μειώνουν τα προϊόντα με βάση το κρέας και επιλέγουν τη χορτοφαγική διατροφή.

Η Daniela Kummle από την ομάδα υποστήριξης φοιτητών Studierendenwerk δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερα γεύματα χωρίς κρέας στα κυλικεία τους: «Η μεγάλη επιτυχία των χορτοφαγικών και vegan κυλικείων έχει καταστήσει σαφές ότι η καταναλωτική συμπεριφορά των φοιτητών αλλάζει». «Υπάρχει μια σαφής τάση προς λιγότερα προϊόντα ζωικής προέλευσης». Είναι ενδιαφέρον ότι η πρώτη χορτοφαγική καντίνα του Βερολίνου για φοιτητές άνοιξε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο το 2019, αναδεικνύοντας την αυξανόμενη προτίμηση για τρόφιμα φυτικής προέλευσης στη Γερμανία.

Εκτός από τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος, τα πανεπιστήμια του Βερολίνου έχουν αφοσιωθεί και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το Πανεπιστήμιο Humboldt στοχεύει να γίνει ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030, ενώ το Τεχνικό Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να επιτύχει τον ίδιο στόχο μέχρι το 2045. Επιπλέον, τα πανεπιστήμια ανακαινίζουν τα κτίριά τους για να διασφαλίσουν την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Ο επικεφαλής των πολιτικών βιωσιμότητας του Τεχνικού Πανεπιστημίου, καθηγητής Hans-Ulrich Heiss, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε προωθήσει σημαντικά το θέμα της προστασίας του κλίματος τα τελευταία τέσσερα χρόνια». Όλοι μας έχουμε ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Είναι τόσο ενθαρρυντικό και παρακινητικό το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές δίνουν προτεραιότητα στην προστασία του κλίματος και κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας

Πώς η υγιεινή διατροφή βοηθά τον πλανήτη

Ο Χοακίν Φοίνιξ μας προτρέπει να γίνουμε vegan

Γιατί είναι προτιμότερο να επιλέξεις πρωτεΐνη από φάβα και όχι από σόγια σε μια vegan δίαιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του χυμού καρότου για τα νεφρά με άδειο στομάχι

Χυμός καρότου: Ένας απλός και φυσικός τρόπος για να υποστηρίξετε την καλή λειτουργία των νεφρών. Τα αντιοξειδωτικά, η βήτα-καροτίνη και το κάλιο που περιέχει συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, την προστασία από το οξειδωτικό στρες και τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Το ελαιόλαδο και η επίδρασή του στη μακροζωία

Ελαιόλαδο :Όχι μόνο είναι ένα νόστιμο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για μακροζωία.

Καθιστική ζωή: Ο αθέατος κίνδυνος της σύγχρονης κοινωνίας

Καθιστική ζωή: Η παρατεταμένη καθιστική ζωή αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τη δημόσια υγεία, καθώς οι συνέπειές της παρατηρούνται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, περιλαμβανομένων και των νέων.

Έλλειψη υγειονομικής ασφάλισης: Κύριος παράγοντας στην καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου

Έλλειψη υγειονομικής ασφάλισης: Μια πρόσφατη μεγάλη μελέτη αποκάλυψε σημαντικές ανισότητες στη διάγνωση πολλών καρκίνων, ιδιαίτερα σε προχωρημένα στάδια, οι οποίες οφείλονται κυρίως στην έλλειψη κάλυψης από ασφάλιση υγείας.

Κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες: Πώς διαμορφώνουν τον κίνδυνο γνωστικής απώλειας;

Κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες: Μια πρόσφατη μελέτη αναδεικνύει πώς παράγοντες όπως η εκπαίδευση, το είδος της εργασίας και η οικονομική κατάσταση επηρεάζουν τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένισης.

Προσδιορίστηκαν οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της

Ενδομητρίωση: Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία ιστού παρόμοιου με τον ενδομητρικό ιστό σε περιοχές εκτός της μήτρας.

Σκόνες πρωτεΐνης: Είναι ασφαλείς για την υγεία των γυναικών;

Σκόνες πρωτεΐνης: Οι σκόνες πρωτεΐνης είναι δημοφιλείς μεταξύ των γυναικών που επιθυμούν να ενισχύσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης τους, είτε για να υποστηρίξουν τη μυϊκή ανάπτυξη, είτε για να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Close Icon