Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιολόγος Elizabeth Klodas: “Πέντε δημοφιλείς επιλογές που δεν είναι τόσο υγιεινές για την καρδιά σας όσο νομίζετε”

Καρδιολόγος Elizabeth Klodas: “Πέντε δημοφιλείς επιλογές που δεν είναι τόσο υγιεινές για την καρδιά σας όσο νομίζετε”

Αν και διαφημίζονται ως υγιεινή εναλλακτική λύση στα γλυκά, πολλές μπάρες granola περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητά γλυκαντικά και φοινικέλαιο, τα μειονεκτήματα του καθενός που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Αντ' αυτού, έγραψε η Klodas, τρώτε ωμούς ξηρούς καρπούς από μόνους τους και πλιγούρι βρώμης για πρωινό. Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα ως γλυκαντικό αντί για ζάχαρη.



Καρδιολόγος Elizabeth Klodas: Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους άνδρες και τις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξαρτήτως φυλής ή εθνικότητας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε παράγοντες κινδύνου, όπως το οικογενειακό ιστορικό, μπορείτε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας. Η Dr. Elizabeth Klodas, εκπαιδευμένη καρδιολόγος της Mayo Clinic και του Johns Hopkins και ιδρύτρια του Step One Foods, μοιράστηκε πρόσφατα με το CNBC τις πέντε τροφές που αποφεύγει για να προστατεύσει την καρδιά της. “Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε διατροφολόγος για να ξέρετε ότι δεν θα ωφεληθείτε από μια συνεπή διατροφή με τσίζμπεργκερ, ντόνατς και τηγανητές πατάτες”, έγραψε η Klodas. “Αλλά υπάρχουν ορισμένες δημοφιλείς επιλογές που δεν είναι τόσο υγιεινές για την καρδιά σας όσο νομίζετε”.


Αποβουτυρωμένο γάλα

Παρόλο που το αποβουτυρωμένο γάλα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά από το πλήρες γάλα, η Klodas σας συνέστησε “να το αλλάξετε και να δοκιμάσετε εναλλακτικές λύσεις”. Αντί για γαλακτοκομικά, δοκιμάστε τα “γάλατα” αμυγδάλου, κάσιους ή ξηρών καρπών macadamia, τα οποία έχουν περισσότερα ακόρεστα λιπαρά. Άλλες επιλογές είναι τα “γάλατα” σόγιας, κάνναβης και λιναριού. Αν ανησυχείτε ότι δεν παίρνετε αρκετό ασβέστιο, προσθέστε στη διατροφή σας μπρόκολο, λάχανο, πορτοκάλια, φασόλια, edamame, σύκα και άλλες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο.

Αναψυκτικά διαίτης

Λιγότερη ζάχαρη δεν σημαίνει απαραίτητα και υγεία. Τα τεχνητά γλυκαντικά “δεν πρέπει να θεωρούνται υγιεινή και ασφαλής εναλλακτική λύση στη ζάχαρη”, έγραψαν Γάλλοι ερευνητές σε μελέτη παρατήρησης, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η “εκτεταμένη χρήση αυτών των ουσιών σε προϊόντα στην παγκόσμια αγορά”. Εκτός από το νερό -ίσως με μερικά φρούτα ή μέντα- η Klodas είπε ότι πίνει “τσάι, το οποίο είναι γεμάτο από καρδιο-υγιείς ενώσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και της κυτταρικής βλάβης. Το μαύρο και το πράσινο τσάι έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου”.

Ψωμί

“Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα είναι από τους μεγαλύτερους συντελεστές νατρίου στη διατροφή μας”, έγραψε η Klodas. Ένα απλό κουλούρι, για παράδειγμα, περιέχει το ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης νατρίου της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση είναι το ψωμί στο οποίο μπορείτε να δείτε σπόρους και σπόρους παντού και που έχουν τουλάχιστον 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 100 θερμίδες.

Μαργαρίνη

Αν θέλετε να αλείψετε κάτι κρεμώδες και νόστιμο στο πολύσπορο ψωμί σας, θα πρέπει να ελέγξετε τα συστατικά της μαργαρίνης σας. Παρόλο που τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια απαγορεύτηκαν το 2015, πολλές μαργαρίνες εξακολουθούν να περιέχουν φοινικέλαιο, το οποίο μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη σας, έγραψε η Klodas. “Η μαργαρίνη που παρασκευάζεται από ελαιόλαδο ή λινέλαιο είναι καλύτερες επιλογές. Το ελαιόλαδο περιέχει μόνο μικρά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου τρανς λιπαρά”, έγραψε.

Μπάρες γκρανόλα

Αν και διαφημίζονται ως υγιεινή εναλλακτική λύση στα γλυκά, πολλές μπάρες granola περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητά γλυκαντικά και φοινικέλαιο, τα μειονεκτήματα του καθενός που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Αντ’ αυτού, έγραψε η Klodas, τρώτε ωμούς ξηρούς καρπούς από μόνους τους και πλιγούρι βρώμης για πρωινό. Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα ως γλυκαντικό αντί για ζάχαρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι οφέλη παρέχουν τα μούρα στον εγκέφαλο;

Ποιες τροφές ενισχύουν την υγεία μας;

Ποιες τροφές είναι οι καλύτερες για να ζήσουμε περισσότερο;

Απλές και υγιεινές αλλαγές στη διατροφή για να διαχειριστείτε τα επίπεδα χοληστερόλης σας

Συμβουλές για να τρώτε πιο προσεκτικά

Πόσο κακό κάνουν τα γλυκαντικά στην υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ψυχική υγεία: Αλλοιώνει το στοματικό μικροβίωμα και επηρεάζει την υγεία της εγκύου;

Ψυχική υγεία: Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει τη σημαντική σύνδεση μεταξύ της σύνθεσης του στοματικού μικροβιώματος και της ψυχικής υγείας κατά την εγκυμοσύνη, δείχνοντας ότι το άγχος και τα ψυχικά συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν τη μικροβιακή κοινότητα στο στόμα της γυναίκας.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Ημικρανίες: Αυτές τις ώρες της ημέρας είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν

Ημικρανίες: Οι ημικρανίες είναι μια πολύπλοκη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ώρες που είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν. Οι παράγοντες όπως

Social media: Η καθημερινή χρήση πάνω από 3 ώρες κάνει πιο εσωστρεφείς και αντικοινωνικούς τους εφήβους 

Social media: Οι έφηβοι βλέπουν συχνά «ιδανικές» εικόνες ζωής και επιτυχίας, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα, όπως η ζήλεια και η δυσαρέσκεια με την προσωπική τους κατάσταση.

Ιατρικά έξοδα: Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς αδυνατεί να τα καλύψει

Ιατρικά έξοδα: Νέα έρευνα φέρνει στο φως ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών: το 25% των Αμερικανών δηλώνει ότι δυσκολεύεται να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Όταν η μια ασθένεια εμποδίζει την άλλη

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση παραμένουν κρίσιμης σημασίας. Οι κλινικές μελέτες συνεχίζουν να διερευνούν τη σχέση μεταξύ των δύο αυτών ασθενών, προσπαθώντας να κατανοήσουν τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης και γονιδιακής προδιάθεσης.

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Ο αφανής κίνδυνος για τη μνήμη δεκαετίες αργότερα

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η φλεγμονή που εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και τη μνήμη της μητέρας δεκαετίες μετά.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Close Icon