H κλασική μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ξηρούς καρπούς, ψάρια και λαχανικά, περιορίζει δραστικά τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ, υποδεικνύει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο Archives of Neurology. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κλειδί βρίσκεται στον συνδυασμό των θρεπτικών συστατικών που εμπεριέχονται στις συγκεκριμένες τροφές.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης,Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc-Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
O Δρ Yian Gu και οι συνάδελφοί του από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 2.148 ηλικιωμένων. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς έρευνας, 253 από αυτούς εμφάνισαν Αλτσχάιμερ. Όπως διαπίστωσαν, οι συμμετέχοντες των οποίων η διατροφή περιλάμβανε περισσότερες σαλάτες, ξηρούς καρπούς, ψάρια, κοτόπουλο, φρούτα και φυλλώδη λαχανικά, και λιγότερο κόκκινο κρέας και βούτυρο, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο.
Ωστόσο, είναι τα ποικίλα επίπεδα συγκεκριμένων συστατικών σε αυτούς τους διατροφικούς συνδυασμούς που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, λένε οι επιστήμονες. Διατροφή άφθονη σε ωμέγα-3 και 6 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φολικό οξύ, αλλά χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και βιταμίνη Β12, φαίνεται ότι είναι η ιδανική.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube