Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ογκολογία

Πως μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου παχέος εντέρου

Πως μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου παχέος εντέρου

Η κατανάλωση ψαριού μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου. Μελέτες που έγιναν στη βόρεια Ιταλία, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ψάρι, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο συγκριτικά με όσους έτρωγαν ψάρι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Οι καρκίνοι που μελετήθηκαν περιλάμβαναν καρκίνο στις ωοθήκες, στο ενδομήτριο, στον φάρυγγα, στον οισοφάγο, στο στομάχι, στο έντερο και στο πάγκρεας. Μια παρόμοια σουηδική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου.

Το 2012, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από μία ομάδα Κινέζων επιστημόνων, όπου συνοψίζονταν τα αποτελέσματα 41 μελετών, έδειξε ότι η κατανάλωση ψαριών έχει ισχυρή προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του εντέρου. Παρομοίως, μια πολωνική μελέτη του 2008 για τον καρκίνο του εντέρου του ορθού, έδειξε ότι η κατανάλωση ψαριού παρείχε σημαντική προστασία στα άτομα που έτρωγαν ψάρι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, η μεγάλη κατανάλωση ψαριού συσχετίστηκε με σημαντική μείωση τόσο σε γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση όσο και σε γυναίκες μετά από αυτή. Ένα άλλο σημαντικό εύρημα πρόσφατων μελετών είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση ψαριού, πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, ή η χρήση συμπληρωμάτων ιχθυελαίων είχε την ικανότητα να μειώνει την πιθανότητα μετάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εξελίξεις και προοπτικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Novartis : "Φιλοδοξία είναι να βελτιώσουμε την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέος επιστημονικός στόχος για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

«Δείχνει επίσης ότι η συνδυασμένη αναστολή των δύο κύριων οδών προμήθειας θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε έναν επιτυχημένο αποκλεισμό της παροχής ενέργειας με αποτέλεσμα την πείνα του όγκου και την επακόλουθη συρρίκνωση».

Ανακαλύφθηκε βασικός παράγοντας - υπεύθυνος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνδρα και ο τρίτος σε συχνότητα στη γυναίκα, αλλά συνολικά ο πρώτος στον γενικό πληθυσμό. Κάθε χρόνο αναδεικνύονται 10.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Κορωνοϊός και καρκίνος: Μπορεί η τεχνολογία RNA να βοηθήσει και στις νεοπλασίες; Η τεχνολογία RNA (mRNA) που χρησιμοποιείται στα εμβόλια Moderna και Pfizer COVID- 19 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Ερευνητές αναπτύσσουν ένεση για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος

Οι ερευνητές του Yale αναπτύσσουν μια θεραπεία καρκίνου του δέρματος που περιλαμβάνει την ένεση νανοσωματιδίων στον όγκο, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα με μια διπλή προσέγγιση, ως πιθανή εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση.

Close Icon