Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Γιατί κρυώνω μετά από κάθε γεύμα;

Γιατί κρυώνω μετά από κάθε γεύμα;

Το αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, και συνήθως σχετίζεται με τη διαδικασία της πέψης


Το αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, και συνήθως σχετίζεται με τη διαδικασία της πέψης και τον τρόπο που το σώμα κατανέμει την ενέργεια.

Όταν καταναλώνουμε ένα γεύμα, το σώμα μας αρχίζει τη διαδικασία της πέψης, η οποία απαιτεί αρκετή ενέργεια. Για να υποστηριχθεί αυτή η διαδικασία, περισσότερο αίμα κατευθύνεται προς το πεπτικό σύστημα, και έτσι μπορεί να μειωθεί η ροή αίματος προς άλλα μέρη του σώματος, όπως τα άκρα. Αυτή η αλλαγή στη ροή του αίματος μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα κρύου, καθώς τα άκρα μας λαμβάνουν λιγότερη θερμότητα.

Επιπλέον, αν το γεύμα είναι πολύ βαρύ ή πλούσιο σε λιπαρά, το σώμα καταβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την πέψη, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αισθητή αυτή η αλλαγή στη ροή του αίματος και η αίσθηση κρύου.

Ακόμη, η θερμοκρασία του φαγητού που καταναλώνουμε μπορεί να παίξει ρόλο. Αν το φαγητό ή τα ποτά που έχουμε καταναλώσει είναι κρύα, αυτό μπορεί να επηρεάσει προσωρινά την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός μας και να μας κάνει να αισθανόμαστε κρύο.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στο αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα είναι η χαμηλή αρτηριακή πίεση ή τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να επηρεάσουν την κυκλοφορία και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Σε γενικές γραμμές, το αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, αν συμβαίνει συχνά ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για περαιτέρω αξιολόγηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θυρεοειδής: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ενδεδειγμένη διατροφή

Ποια η σύνδεση μεταξύ άγχους και θυρεοειδούς;

8 συνήθειες που θα προστατεύσουν την υγεία του θυροειδούς σας

Οδηγός επιβίωσης για όσους έχουν ορθοστατική υπόταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επιδρά η υπέρταση στον εγκέφαλο;

Υπέρταση: Η υπέρταση, ή αλλιώς υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι μία από τις πιο κοινές καρδιοαγγειακές παθήσεις που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Αν και η υπέρταση συνδέεται κυρίως με τις καρδιοπάθειες

Γιατί αυξάνεται η συχνότητα του άσθματος τον χειμώνα;

Άσθμα: Το άσθμα είναι μια χρόνια αναπνευστική πάθηση που επηρεάζει τη λειτουργία των αεραγωγών, προκαλώντας συμπτώματα όπως συριγμό, δύσπνοια, βήχα και αίσθημα σφιξίματος στο στήθος. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα άτομα με άσθμα

Πόσα είδη αλαλίας υπάρχουν;

Αλαλία: Η αλαλία αναφέρεται στην καθυστέρηση ή αδυναμία του παιδιού να αναπτύξει τη γλωσσική ικανότητα για επικοινωνία, ενώ άλλες αναπτυξιακές δεξιότητες μπορεί να είναι φυσιολογικές. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αλαλίας,

Η παθητική μάθηση διαμορφώνει την ανάπτυξη των παιδιών;

Παθητική μάθηση: Πρόσφατες έρευνες στη ψυχολογία έχουν αποκαλύψει ένα ενδιαφέρον εύρημα: τα παιδιά συνεχίζουν να απορροφούν πληροφορίες και να μαθαίνουν, ακόμα και όταν δεν δίνουν ενεργή προσοχή.

Άσκηση: Βοηθά τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν τη γλωσσική και νοητική διαύγεια;

Άσκηση: Καθώς γερνάμε οι γνωστικές λειτουργίες αρχίζουν συχνά να υποχωρούν. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να αντισταθμίσει μερικές από αυτές τις ηλικιακές παρακμάσεις, ειδικά στον τομέα της γλώσσας.

Μπορεί το κόκκινο κρέας να επηρεάσει την υγεία του εγκεφάλου;

Κόκκινο κρέας: Μια πρόσφατη μελέτη έφερε στο φως τη δυνητική σχέση μεταξύ κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και της υγείας του εγκεφάλου, αποκαλύπτοντας ότι η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας και νοητικής εξασθένησης.

Διαβήτης κύησης: Οδηγεί στον διαβήτη τύπου 2;

Διαβήτης κύησης: Μια πρόσφατη μελέτη έχει εντοπίσει τρεις βασικούς μοριακούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 σε γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη, ρίχνοντας φως στους σύνθετους μηχανισμούς που οδηγούν σε αυτήν την πάθηση.

Close Icon