Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Αλλοτριοφαγία: Οι ιδιότροποι στο φαγητό εμφανίζουν σύνδρομο Pica πιο συχνά

Αλλοτριοφαγία: Οι ιδιότροποι στο φαγητό εμφανίζουν σύνδρομο Pica πιο συχνά

Αλλοτριοφαγία: Το σύνδρομο Pica είναι μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση μη τροφικών ειδών όπως χαρτί ή σαπούνι.


Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν διατροφικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της υποφαγίας, της υπερκατανάλωσης τροφής και της φασαρίας, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν pica -μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση μη τροφικών ειδών όπως χαρτί ή σαπούνι-βρίσκει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για Διατροφικές Διαταραχές στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και την Ερευνητική Μονάδα Διατροφικών Διαταραχών στην Περιφέρεια της Πρωτεύουσας της Δανίας Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, μια νέα μελέτη βελτίωσε την κατανόηση του επιπολασμού του pica σε διαφορετικά στάδια της παιδικής ηλικίας και απέκτησε πληροφορίες για άλλες καταστάσεις που συμβαίνουν παράλληλα με το pica. Η μελέτη δημοσιεύεται στο International Journal of Eating Disorders.

Ο Δρ Samuel Chawner, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, είπε: “Η Pica είναι μια διατροφική διαταραχή κατά την οποία κάποιος τρώει μη διατροφικές ουσίες που δεν έχουν θρεπτική αξία, όπως χαρτί, σαπούνι, μπογιά, κιμωλία ή πάγος. Είναι μια σοβαρή σίτιση και η διατροφική διαταραχή, αλλά η έρευνα για το pica είναι πολύ περιορισμένη. Προκειμένου να βελτιωθεί η υποστήριξη για όσους εμφανίζουν pica, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον επιπολασμό της στον πληθυσμό.”

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Avon Longitudinal Study of Parents and Children, μια συνεχιζόμενη πληθυσμιακή μελέτη κοόρτης γεννήσεων που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 για να διερευνήσει διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Οι ερευνητές του Κάρντιφ ανέλυσαν δεδομένα από πάνω από 10.000 φροντιστές στη μελέτη Avon, για να διερευνήσουν τον επιπολασμό της pica στον πληθυσμό.

Η μελέτη έδειξε ότι η pica ήταν πιο συχνή σε παιδιά στους 36 μήνες, με το 2,29% των φροντιστών να ανέφεραν pica για το παιδί τους και η pica φάνηκε να μειώνεται καθώς τα παιδιά γερνούσαν. Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα με αυτισμό και αναπτυξιακές καθυστερήσεις είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν pica από αυτά που δεν είχαν. Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμπεριφορές pica μπορεί να σχετίζονται με ευρύτερες διατροφικές δυσκολίες.

Διαπιστώσαμε ότι η παρουσία του pica δεν σχετιζόταν με τον ΔΜΣ του παιδιού και επομένως οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να κάνουν έλεγχο για συμπεριφορές pica σε παιδιά όλων των βαρών και μεγεθών. Τα ευρήματα έδειξαν επίσης ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν υποφαγία, υπερκατανάλωση τροφής και φασαρία με τα τρόφιμα ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν pica, και αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει μια ομάδα στην οποία πρέπει να επικεντρωθεί η παρακολούθηση της πιθανής διατροφικής συμπεριφοράς pica. Τα παιδιά με αναπτυξιακές καθυστερήσεις ή αυτισμό μπορεί επίσης να ωφεληθούν από τον έλεγχο pica και διάγνωση.

 

“Η έρευνά μας έχει εμπλουτίσει την κατανόησή μας για τον επιπολασμό του pica σε διαφορετικά στάδια της παιδικής ηλικίας στον γενικό πληθυσμό. Μας δίνει επίσης σαφέστερες πληροφορίες για άλλες καταστάσεις που συνυπάρχουν με το pica. Αυτό θα βοηθήσει τους κλινικούς γιατρούς να παρέχουν καλύτερη υποστήριξη στα παιδιά που έχουν εμπειρία pica, και τους φροντιστές τους, στο μέλλον”, πρόσθεσε ο Δρ Samuel Chawner.

«Πιστεύω ότι αυτή η έρευνα μας βοηθά να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη πιο προσαρμοσμένων επιλογών θεραπείας για παιδιά με pica, καθώς έχουμε καλύτερη ιδέα για το πώς αυτές οι συμπεριφορές εμφανίζονται και επιμένουν σε όλη την πρώιμη παιδική ηλικία», πρόσθεσε η Δρ Natalie Papini, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα δύστροπα στο φαγητό παιδιά είναι πιθανό να εμφανίσουν τη διαταραχή pica, σύμφωνα με έρευνα

Αλλαγές στο μικροβίωμα εντέρου στην εγκυμοσύνη επηρεάζουν το ανοσοποιητικό

Το άγχος επηρεάζει τον εγκέφαλο και την ψυχή μέσω του ανοσοποιητικού

Θεραπεία της γενετικής επιληψίας αντικαθιστώντας χαμένο ένζυμο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς συνδέεται η όραση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις;

Όραση: Η όραση και οι καρδιολογικές παθήσεις είναι δύο σημαντικές πτυχές της υγείας μας που συχνά σχετίζονται άμεσα, καθώς ορισμένα καρδιοαγγειακά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν προβλήματα όρασης.

Σύνδρομο klippel- Feil: Μια σπάνια συγγενής ανωμαλία

Η αιτία του συνδρόμου Klippel-Feil είναι συνήθως γενετική, με πολλές περιπτώσεις να σχετίζονται με μεταλλάξεις σε συγκεκριμένα γονίδια που επηρεάζουν την ανάπτυξη των σπονδύλων. Η κατάσταση μπορεί να είναι οικογενής ή να εμφανίζεται τυχαία.

Μουσική: Μειώνει την αναστάτωση σε άτομα με άνοια

Μουσική: Μία από τις πιο αποτελεσματικές και ανακουφιστικές παρεμβάσεις για τη διαχείριση της δυσφορίας σε άτομα με άνοια είναι η εξατομικευμένη μουσικοθεραπεία, μια πρακτική που αξιοποιεί τη δύναμη της μουσικής για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής αυτών των ατόμων.

39 εβδομάδες: Είναι ο ιδανικός χρόνος τοκετού για γυναίκες με υπερτασικές διαταραχές

39 εβδομάδες: Μία πρωτοποριακή μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της, αποκάλυψε ότι οι 39 εβδομάδες εγκυμοσύνης είναι η ιδανική στιγμή για τον τοκετό σε γυναίκες με υπερτασικές εγκυμοσύνες, όπως αυτές με προεκλαμψία ή χρόνια υπέρταση.

Αργή γήρανση: Οι εξελίξεις που αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε

Αργή γήρανση: Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα γεροντολόγων, εξέτασε πώς διάφοροι παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η γενετική και οι καινοτομίες στην υγειονομική περίθαλψη, συμβάλλουν στην επιβράδυνση της φυσικής διαδικασίας γήρανσης.

Γλυκαντικά: Ενισχύουν την επίδραση της καφεΐνης

Γλυκαντικά: Μια νέα μελέτη αποκάλυψε μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση μεταξύ γλυκαντικών και καφεΐνης στον καφέ, υποδεικνύοντας ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να ενισχύσει τις διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης, ιδιαίτερα σε άτομα που χαρακτηρίζονται ως «νυχτόβια».

Παπούτσια υψηλής απορρόφησης: Μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμών στους δρομείς;

Παπούτσια υψηλής απορρόφησης: Μια πρόσφατη μελέτη ρίχνει φως σε μια ανησυχητική τάση μεταξύ των δρομέων: ο τύπος των παπουτσιών που φοράνε μπορεί να συμβάλλει σε αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.

Close Icon