Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διοξίνες: Εξαπλώθηκαν μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο;

Διοξίνες: Εξαπλώθηκαν μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο;

Διοξίνες: Μετά από έναν καταστροφικό εκτροχιασμό βαγονιού 38 τρένων στο Οχάιο, ορισμένοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για έναν τύπο τοξικής ουσίας που τείνει να παραμένει στο περιβάλλον.



Μετά από έναν καταστροφικό εκτροχιασμό βαγονιού 38 τρένων στο Οχάιο, ορισμένοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για έναν τύπο τοξικής ουσίας που τείνει να παραμένει στο περιβάλλον. Την περασμένη εβδομάδα, ο Sherrod Brown και ο J.D. Vance, γερουσιαστές από το Οχάιο, έστειλαν επιστολή στην υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας της πολιτείας εκφράζοντας την ανησυχία ότι μπορεί να είχαν απελευθερωθεί διοξίνες όταν κάποια από τα χημικά στα κατεστραμμένα βαγόνια κάηκαν σκόπιμα για λόγους ασφαλείας. Μαζί με τους κατοίκους της μικρής πόλης του Midwestern και περιβαλλοντολόγους από όλες τις ΗΠΑ ζητούσαν από τις κρατικές και ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές υπηρεσίες να δοκιμάσουν το έδαφος γύρω από την τοποθεσία όπου ανατράπηκαν τα βυτιοφόρα.


Ιδιαίτερα τοξικές ενώσεις

Οι διοξίνες αναφέρονται σε μια ομάδα τοξικών χημικών ενώσεων που μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον για μεγάλες χρονικές περιόδους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δημιουργούνται μέσω της καύσης και προσκολλώνται σε σωματίδια σκόνης, έτσι αρχίζουν να κυκλοφορούν μέσα από ένα οικοσύστημα. Οι κάτοικοι κοντά στο έγκαυμα θα μπορούσαν να είχαν εκτεθεί σε διοξίνες στον αέρα που προσγειώθηκαν στο δέρμα τους ή εισπνέονταν στους πνεύμονές τους, δήλωσε ο Frederick Guengerich, τοξικολόγος στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

Η έκθεση του δέρματος σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει αυτό που είναι γνωστό ως χλωράκνη – μια έντονη φλεγμονή του δέρματος, είπε ο Guengerich. Αλλά η κύρια οδός που εισέρχεται η διοξίνη στα ανθρώπινα σώματα δεν είναι απευθείας μέσω κάτι που καίγεται όπως το περιεχόμενο των βυτιοφόρων της Ανατολικής Παλαιστίνης. Είναι μέσω της κατανάλωσης κρέατος, γαλακτοκομικών, ψαριών και οστρακοειδών που έχουν μολυνθεί. Αυτή η μόλυνση απαιτεί χρόνο.

Δημιουργεί διοξίνες η καύση χλωριούχου βινυλίου;

Η Linda Birnbaum, κορυφαία ερευνήτρια διοξινών, τοξικολόγος και πρώην διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας, είπε ότι η καύση του χλωριούχου βινυλίου δημιουργεί διοξίνες. Άλλοι ειδικοί συμφώνησαν ότι το ατύχημα θα μπορούσε να τα είχε δημιουργήσει. Το «τεράστιο μαύρο λοφίο» που παρατηρήθηκε στην Ανατολική Παλαιστίνη υποδηλώνει ότι η διαδικασία καύσης άφησε πίσω του πολλές σύνθετες ενώσεις άνθρακα, είπε ο Murray McBride, επιστήμονας εδάφους και καλλιεργειών στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Ο ΜακΜπράιντ είπε ότι θα είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα εάν αυτές οι ενώσεις απελευθερώθηκαν μέχρι να γίνουν οι δοκιμές όπου εκτροχιάστηκαν τα βαγόνια του τρένου. Αυτός είναι πιθανόν γιατί οι κάτοικοι, οι πολιτικοί, οι περιβαλλοντολόγοι και οι επαγγελματίες της δημόσιας υγείας ζητούν από τις κρατικές και ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν δοκιμές στο σημείο του εκτροχιασμού.

Κίνδυνος για το περιβάλλον

Υπάρχει ήδη κάποιο επίπεδο διοξινών στο περιβάλλον – μπορεί να δημιουργηθούν από ορισμένες βιομηχανικές διαδικασίες ή ακόμα και από ανθρώπους που καίνε σκουπίδια στις αυλές τους, είπε ο McBride. Μόλις απελευθερωθούν, οι διοξίνες μπορούν να κολλήσουν στο έδαφος για δεκαετίες. Μπορούν να μολύνουν φυτά, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών. Συσσωρεύουν την τροφική αλυσίδα σε έλαια και άλλα λίπη.

Στην Ανατολική Παλαιστίνη, είναι πιθανό τα σωματίδια αιθάλης από το λοφίο να μετέφεραν διοξίνες σε κοντινά αγροκτήματα, όπου θα μπορούσαν να κολλήσουν στο έδαφος, είπε ο McBride. «Αν έχετε ζώα που βόσκουν εκεί έξω στο χωράφι, θα πάρουν μερικές από τις διοξίνες από τα σωματίδια του εδάφους», είπε. «Και έτσι ένα μέρος από αυτό μπαίνει στο σώμα τους και στη συνέχεια συσσωρεύεται στον λιπώδη ιστό». Τελικά, αυτές οι διοξίνες θα μπορούσαν να ανέβουν στην τροφική αλυσίδα στους ανθρώπινους καταναλωτές. Η βιοσυσσώρευση σημαίνει ότι περισσότερη διοξίνη μπορεί να εισέλθει στον άνθρωπο από ό,τι βρίσκεται στο περιβάλλον μετά τη συντριβή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η υψηλότερη κατανάλωση ψαριών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κακοήθους μελανώματος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη

Οι κρυμμένοι κίνδυνοι της κατανάλωσης ψαριών από τη θάλασσα

Τι έδειξαν οι μετρήσεις ρύπων για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Πώς το χλωριούχο βινύλιο, η χημική ουσία που απελευθερώθηκε στον εκτροχιασμό του τρένου στο Οχάιο, μπορεί να βλάψει το συκώτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Ημικρανίες: Αυτές τις ώρες της ημέρας είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν

Ημικρανίες: Οι ημικρανίες είναι μια πολύπλοκη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ώρες που είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν. Οι παράγοντες όπως

Social media: Η καθημερινή χρήση πάνω από 3 ώρες κάνει πιο εσωστρεφείς και αντικοινωνικούς τους εφήβους 

Social media: Οι έφηβοι βλέπουν συχνά «ιδανικές» εικόνες ζωής και επιτυχίας, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα, όπως η ζήλεια και η δυσαρέσκεια με την προσωπική τους κατάσταση.

Ιατρικά έξοδα: Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς αδυνατεί να τα καλύψει

Ιατρικά έξοδα: Νέα έρευνα φέρνει στο φως ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών: το 25% των Αμερικανών δηλώνει ότι δυσκολεύεται να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Όταν η μια ασθένεια εμποδίζει την άλλη

Καρκίνος Αλτσχάιμερ: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση παραμένουν κρίσιμης σημασίας. Οι κλινικές μελέτες συνεχίζουν να διερευνούν τη σχέση μεταξύ των δύο αυτών ασθενών, προσπαθώντας να κατανοήσουν τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης και γονιδιακής προδιάθεσης.

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Ο αφανής κίνδυνος για τη μνήμη δεκαετίες αργότερα

Φλεγμονή εγκυμοσύνης: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η φλεγμονή που εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και τη μνήμη της μητέρας δεκαετίες μετά.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος της οδήγησης;

Άγχος οδήγησης: Το άγχος κατά την οδήγηση είναι μια κοινή εμπειρία που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Για να ξεπεράσετε αυτή την ανησυχία, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές στρατηγικές

Close Icon