Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά πέστο μπρόκολο: Ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο γεμάτο βιταμίνες για τον χειμώνα

Ζυμαρικά πέστο μπρόκολο: Ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο γεμάτο βιταμίνες για τον χειμώνα

Ζυμαρικά πέστο μπρόκολο: Εάν θέλετε να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με ένα από τα πιο γευστικά λαχανικά του χειμώνα, το μπρόκολο,προσθέστε και λίγη πανσέτα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει, Λίγη παρμεζάνα από πάνω και έτοιμο το πιάτο μας!


Ψάχνεις μία ιδιαίτερη συνταγή για σένα και την οικογένειά σου; Φτιάξε μακαρόνια με πανσέτα και πέστο από μπρόκολο! Τα ζυμαρικά είναι ένα είδος φαγητού που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους! Βέβαια, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο για όλους όταν συνδυάζεται με κρέας! Επομένως, η πανσέτα κάνει το φαγητό μας πολύ πιο γευστικό! Από την άλλη, δημιουργώντας το πέστο από μπρόκολο, δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να εμπλουτίσουν τον οργανισμό τους με όλες τις θρεπτικές ουσίες που τους παρέχει το συγκεκριμένο λαχανικό. Ο συνδυασμός του χοιρινού κρέατος με το μπρόκολο και τα ζυμαρικά, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει! Όλα τους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το συγκεκριμένο φαγητό αποτελεί ένα γεύμα που όλοι θα το λατρέψουν!

Υλικά συνταγής:

  • 300 γρ. μπρόκολο κεφαλής, σπασμένα σε μπουκίτσες
  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένης παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση συνταγής:

1. Βάζουμε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει.
2. Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ με το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν.
5. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι (η πανσέτα είναι πολύ αλμυρή κι από μόνη της).
6. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε την πανσέτα για 2 λεπτά.
7. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
8. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο μπρόκολου, τις ντομάτες και την πανσέτα και προσθέτουμε και λίγο νερό από ζυμαρικά, αν χρειάζεται.
9. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι σε βαθύ πιάτο και σερβίρουμε.

Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτεϊνούχο σουφλέ ζυμαρικών με τόνο

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Γκουρμέ πιάτο για τις γιορτές ο σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon