Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώσε χρώμα στο τραπέζι με τα κρεμώδη παντζάρια και τα ζυμαρικά με τη φέτα. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, είναι ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια!


Συχνά, ψάχνουμε καινούργιες ιδέες για να συνδυάσουμε τα μακαρόνια μας. Μία από αυτές τις συνταγές είναι εκείνη με το παντζάρι και τη φέτα. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα μας δώσει ένα πολύ θρεπτικό, υγιεινό και γευστικότατο πιάτο! Η νοστιμιά του θα απογειωθεί με την προσθήκη κι άλλων λαχανικών και μυρωδικών. Πιο συγκεκριμένα, τα καρότα και θα γλυκάνουν το πιάτο μας και το σέλινο θα δώσει ένα εκπληκτικό άρωμα!

Υλικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα, οι κορυφές από σέλινο χωριστά
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 75 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ φέτα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμάτια παντζαριού.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη τη κατσαρόλα με το
    βρασμένο νερό.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τις κορυφές του σέλινου, μετά προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το βραστό νερό από παντζάρια και σιγοβράζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente! Στραγγίζουμε, κρατώντας 200 ml από το νερό των ζυμαρικών και ρίχνουμε τα ζυμαρικά ξανά στη κατσαρόλα.

  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα παντζάρια με το μισό από τα τηγανητά λαχανικά στο μπολ ενός πολυμίξερ με τα περισσότερα από τα φύλλα βασιλικού και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, χτυπάμε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να χαλαρώσει μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε αυτή την σάλτσα μέσα από τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα τηγανητά λαχανικά και λίγο καρύκευμα. Μοιράζουμε ανάμεσα σε μπολ, θρυμματίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά σκορπίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
  • Αλέθουμε λίγο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα. Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Αμυλούχα vs μη αμυλούχα λαχανικά - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι διαφορές μεταξύ αμυλούχων και μη αμυλούχων λαχανικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon