Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώσε χρώμα στο τραπέζι με τα κρεμώδη παντζάρια και τα ζυμαρικά με τη φέτα. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, είναι ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια!


Συχνά, ψάχνουμε καινούργιες ιδέες για να συνδυάσουμε τα μακαρόνια μας. Μία από αυτές τις συνταγές είναι εκείνη με το παντζάρι και τη φέτα. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα μας δώσει ένα πολύ θρεπτικό, υγιεινό και γευστικότατο πιάτο! Η νοστιμιά του θα απογειωθεί με την προσθήκη κι άλλων λαχανικών και μυρωδικών. Πιο συγκεκριμένα, τα καρότα και θα γλυκάνουν το πιάτο μας και το σέλινο θα δώσει ένα εκπληκτικό άρωμα!

Υλικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα, οι κορυφές από σέλινο χωριστά
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 75 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ φέτα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμάτια παντζαριού.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη τη κατσαρόλα με το
    βρασμένο νερό.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τις κορυφές του σέλινου, μετά προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το βραστό νερό από παντζάρια και σιγοβράζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente! Στραγγίζουμε, κρατώντας 200 ml από το νερό των ζυμαρικών και ρίχνουμε τα ζυμαρικά ξανά στη κατσαρόλα.

  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα παντζάρια με το μισό από τα τηγανητά λαχανικά στο μπολ ενός πολυμίξερ με τα περισσότερα από τα φύλλα βασιλικού και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, χτυπάμε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να χαλαρώσει μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε αυτή την σάλτσα μέσα από τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα τηγανητά λαχανικά και λίγο καρύκευμα. Μοιράζουμε ανάμεσα σε μπολ, θρυμματίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά σκορπίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
  • Αλέθουμε λίγο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα. Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Αμυλούχα vs μη αμυλούχα λαχανικά - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι διαφορές μεταξύ αμυλούχων και μη αμυλούχων λαχανικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon