Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώσε χρώμα στο τραπέζι με τα κρεμώδη παντζάρια και τα ζυμαρικά με τη φέτα. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, είναι ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια!


Συχνά, ψάχνουμε καινούργιες ιδέες για να συνδυάσουμε τα μακαρόνια μας. Μία από αυτές τις συνταγές είναι εκείνη με το παντζάρι και τη φέτα. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα μας δώσει ένα πολύ θρεπτικό, υγιεινό και γευστικότατο πιάτο! Η νοστιμιά του θα απογειωθεί με την προσθήκη κι άλλων λαχανικών και μυρωδικών. Πιο συγκεκριμένα, τα καρότα και θα γλυκάνουν το πιάτο μας και το σέλινο θα δώσει ένα εκπληκτικό άρωμα!

Υλικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα, οι κορυφές από σέλινο χωριστά
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 75 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ φέτα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμάτια παντζαριού.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη τη κατσαρόλα με το
    βρασμένο νερό.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τις κορυφές του σέλινου, μετά προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το βραστό νερό από παντζάρια και σιγοβράζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente! Στραγγίζουμε, κρατώντας 200 ml από το νερό των ζυμαρικών και ρίχνουμε τα ζυμαρικά ξανά στη κατσαρόλα.

  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα παντζάρια με το μισό από τα τηγανητά λαχανικά στο μπολ ενός πολυμίξερ με τα περισσότερα από τα φύλλα βασιλικού και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, χτυπάμε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να χαλαρώσει μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε αυτή την σάλτσα μέσα από τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα τηγανητά λαχανικά και λίγο καρύκευμα. Μοιράζουμε ανάμεσα σε μπολ, θρυμματίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά σκορπίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
  • Αλέθουμε λίγο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα. Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Αμυλούχα vs μη αμυλούχα λαχανικά - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι διαφορές μεταξύ αμυλούχων και μη αμυλούχων λαχανικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon