Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώσε χρώμα στο τραπέζι με τα κρεμώδη παντζάρια και τα ζυμαρικά με τη φέτα. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, είναι ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια!


Συχνά, ψάχνουμε καινούργιες ιδέες για να συνδυάσουμε τα μακαρόνια μας. Μία από αυτές τις συνταγές είναι εκείνη με το παντζάρι και τη φέτα. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα μας δώσει ένα πολύ θρεπτικό, υγιεινό και γευστικότατο πιάτο! Η νοστιμιά του θα απογειωθεί με την προσθήκη κι άλλων λαχανικών και μυρωδικών. Πιο συγκεκριμένα, τα καρότα και θα γλυκάνουν το πιάτο μας και το σέλινο θα δώσει ένα εκπληκτικό άρωμα!

Υλικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα, οι κορυφές από σέλινο χωριστά
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 75 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ φέτα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμάτια παντζαριού.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη τη κατσαρόλα με το
    βρασμένο νερό.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τις κορυφές του σέλινου, μετά προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το βραστό νερό από παντζάρια και σιγοβράζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente! Στραγγίζουμε, κρατώντας 200 ml από το νερό των ζυμαρικών και ρίχνουμε τα ζυμαρικά ξανά στη κατσαρόλα.

  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα παντζάρια με το μισό από τα τηγανητά λαχανικά στο μπολ ενός πολυμίξερ με τα περισσότερα από τα φύλλα βασιλικού και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, χτυπάμε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να χαλαρώσει μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε αυτή την σάλτσα μέσα από τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα τηγανητά λαχανικά και λίγο καρύκευμα. Μοιράζουμε ανάμεσα σε μπολ, θρυμματίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά σκορπίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
  • Αλέθουμε λίγο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα. Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Αμυλούχα vs μη αμυλούχα λαχανικά - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι διαφορές μεταξύ αμυλούχων και μη αμυλούχων λαχανικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon