Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,
Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για να το ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πέννες ή φιογκάκια)
- 1 κεφαλή μπρόκολο (σε μικρά μπουκετάκια)
- 200 γρ. τυρί τσένταρ (τριμμένο)
- 250 ml γάλα (ή κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδη υφή)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά για επιπλέον γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας αλάτι στο νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε το μπρόκολο: Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμένει τραγανό. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα τυριού: Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να φτιάξουμε μια αχνιστή μπεσαμέλ. Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το τυρί: Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρεμώδης. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και το σκόρδο (αν χρησιμοποιούμε).
- Συνδυάζουμε όλα τα υλικά: Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και το μπρόκολο στη σάλτσα τυριού και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν.
- Σερβίρουμε: Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα σε πιάτα και απολαμβάνουμε!
Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι ιδανικό για μια γρήγορη και ικανοποιητική λύση για το βραδινό γεύμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube