Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,


Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για να το ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πέννες ή φιογκάκια)
  • 1 κεφαλή μπρόκολο (σε μικρά μπουκετάκια)
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ (τριμμένο)
  • 250 ml γάλα (ή κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδη υφή)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά για επιπλέον γεύση)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας αλάτι στο νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε το μπρόκολο: Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμένει τραγανό. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα τυριού: Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να φτιάξουμε μια αχνιστή μπεσαμέλ. Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε το τυρί: Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρεμώδης. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και το σκόρδο (αν χρησιμοποιούμε).
  5. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά: Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και το μπρόκολο στη σάλτσα τυριού και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν.
  6. Σερβίρουμε: Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα σε πιάτα και απολαμβάνουμε!

Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι ιδανικό για μια γρήγορη και ικανοποιητική λύση για το βραδινό γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το τέλειο πιάτο για ρομαντικό δείπνο

Πώς να απολαύσετε την καρμπονάρα σας χωρίς τύψεις

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon