Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη στην παρασκευή της και πολύ νόστιμη!

Υλικά:

  • 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ή πένες)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά ξηρού)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Τριμμένο τυρί (προαιρετικά, π.χ. παρμεζάνα)
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Ζυμαρικών: Σε μια κατσαρόλα, βράστε αλατισμένο νερό και προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι αλ ντέντε. Στραγγίστε τα και κρατήστε λίγο από το νερό τους.
  2. Ετοιμάστε τη Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να χρυσαφίσει, προσοχή να μην καεί.
  3. Προσθέστε Λεμόνι και Θυμάρι: Ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, μαζί με το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 1-2 λεπτά.
  4. Συνδυάστε: Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε για να αραιώσετε τη σάλτσα.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό αν το επιθυμείτε.

Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, υγιεινή και γεμάτη γεύση, ιδανική για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα

Πόσους υδατάνθρακες χρειάζεται το σώμα μου την ημέρα;

Χταποδάκι με μακαρόνια κοφτά ή κοχύλια 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon