Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη


Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη στην παρασκευή της και πολύ νόστιμη!

Υλικά:

  • 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ή πένες)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά ξηρού)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Τριμμένο τυρί (προαιρετικά, π.χ. παρμεζάνα)
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Ζυμαρικών: Σε μια κατσαρόλα, βράστε αλατισμένο νερό και προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι αλ ντέντε. Στραγγίστε τα και κρατήστε λίγο από το νερό τους.
  2. Ετοιμάστε τη Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να χρυσαφίσει, προσοχή να μην καεί.
  3. Προσθέστε Λεμόνι και Θυμάρι: Ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, μαζί με το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 1-2 λεπτά.
  4. Συνδυάστε: Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε για να αραιώσετε τη σάλτσα.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό αν το επιθυμείτε.

Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, υγιεινή και γεμάτη γεύση, ιδανική για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα

Πόσους υδατάνθρακες χρειάζεται το σώμα μου την ημέρα;

Χταποδάκι με μακαρόνια κοφτά ή κοχύλια 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Close Icon