Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Εύκολη συνταγή για αυθεντικό ιταλικό δείπνο

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Εύκολη συνταγή για αυθεντικό ιταλικό δείπνο

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Αναζητάτε ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα; Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με ψητή κόκκινη πιπεριά είναι η απάντησή σας!


Αναζητάτε ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα; Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με ψητή κόκκινη πιπεριά είναι η απάντησή σας! Με την κρεμώδη, ζωντανή σάλτσα του από ψητές κόκκινες πιπεριές, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα, αυτό το πιάτο συνδυάζει την απλότητα με τη γκουρμέ γεύση. Το ψήσιμο των κόκκινων πιπεριών αναδεικνύει τη φυσική τους γλυκύτητα και το βάθος της γεύσης, δημιουργώντας μια πλούσια, λεία σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια κάθε σχήμα ζυμαρικών. Είτε μαγειρεύετε για ένα οικογενειακό δείπνο είτε για ένα ζεστό γεύμα για έναν, αυτή η συνταγή προσφέρει ικανοποίηση και κομψότητα σε μόλις 30 λεπτά περίπου.

Συστατικά:

340 g ζυμαρικά (πέννες, φουσίλι ή το αγαπημένο σας σχήμα)
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Προαιρετικά: νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για επιπλέον θερμότητα

Οδηγίες:

Ψήστε τις πιπεριές:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230°C. Κόψτε τις κόκκινες πιπεριές στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους και τα κοτσάνια. Τοποθετήστε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν και να κάνουν φουσκάλες οι φλούδες. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν τα δέρματα. Ξεφλουδίστε τις φλούδες και ψιλοκόψτε τις ψητές πιπεριές.

Ετοιμάστε τα ζυμαρικά:
Όσο ψήνονται οι πιπεριές, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάξτε τη σάλτσα:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα:
Μεταφέρετε το μείγμα της πιπεριάς σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε με την παχύρρευστη κρέμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει ελαφρώς.

Συνδυάστε και σερβίρετε:
Ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Πασπαλίστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό πριν το σερβίρουμε.

Απολαύστε την κρεμώδη και γευστική ψητή κόκκινη πιπεριά σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια διαφορετική αλλά απλή συνταγή με μακαρόνια, λεμόνι και σκόρδο

Η πιο νόστιμη σάλτσα για να συνοδεύσετε τα μακαρόνια σας

Carbonara: Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα

Φτιάχνοντας μακαρόνια με τον μη κλασικό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon