Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Εύκολη συνταγή για αυθεντικό ιταλικό δείπνο

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Εύκολη συνταγή για αυθεντικό ιταλικό δείπνο

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Αναζητάτε ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα; Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με ψητή κόκκινη πιπεριά είναι η απάντησή σας!



Αναζητάτε ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα; Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με ψητή κόκκινη πιπεριά είναι η απάντησή σας! Με την κρεμώδη, ζωντανή σάλτσα του από ψητές κόκκινες πιπεριές, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα, αυτό το πιάτο συνδυάζει την απλότητα με τη γκουρμέ γεύση. Το ψήσιμο των κόκκινων πιπεριών αναδεικνύει τη φυσική τους γλυκύτητα και το βάθος της γεύσης, δημιουργώντας μια πλούσια, λεία σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια κάθε σχήμα ζυμαρικών. Είτε μαγειρεύετε για ένα οικογενειακό δείπνο είτε για ένα ζεστό γεύμα για έναν, αυτή η συνταγή προσφέρει ικανοποίηση και κομψότητα σε μόλις 30 λεπτά περίπου.


Συστατικά:

340 g ζυμαρικά (πέννες, φουσίλι ή το αγαπημένο σας σχήμα)
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Προαιρετικά: νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για επιπλέον θερμότητα

Οδηγίες:

Ψήστε τις πιπεριές:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230°C. Κόψτε τις κόκκινες πιπεριές στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους και τα κοτσάνια. Τοποθετήστε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν και να κάνουν φουσκάλες οι φλούδες. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν τα δέρματα. Ξεφλουδίστε τις φλούδες και ψιλοκόψτε τις ψητές πιπεριές.

Ετοιμάστε τα ζυμαρικά:
Όσο ψήνονται οι πιπεριές, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάξτε τη σάλτσα:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα:
Μεταφέρετε το μείγμα της πιπεριάς σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε με την παχύρρευστη κρέμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει ελαφρώς.

Συνδυάστε και σερβίρετε:
Ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Πασπαλίστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό πριν το σερβίρουμε.

Απολαύστε την κρεμώδη και γευστική ψητή κόκκινη πιπεριά σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια διαφορετική αλλά απλή συνταγή με μακαρόνια, λεμόνι και σκόρδο

Η πιο νόστιμη σάλτσα για να συνοδεύσετε τα μακαρόνια σας

Carbonara: Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα

Φτιάχνοντας μακαρόνια με τον μη κλασικό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon