Ζυμαρικά μανιτάρια: Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με τρούφα και μανιτάρια είναι πεντανόστιμη και ιδανική για ένα γιορτινό γεύμα. Ο συνδυασμός των αρωματικών μανιταριών με τη τρούφα και το λευκό κρασί
Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με τρούφα και μανιτάρια είναι πεντανόστιμη και ιδανική για ένα γιορτινό γεύμα. Ο συνδυασμός των αρωματικών μανιταριών με τη τρούφα και το λευκό κρασί δημιουργεί μια μοναδική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
- 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ή πένες)
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (π.χ. πορτσίνι ή λευκά)
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλάκι ξηρού)
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Τρούφα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράσιμο Ζυμαρικών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε αλατισμένο νερό και προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα και κρατήστε λίγο από το νερό τους.
- Μαγείρεμα Μανιταριών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να χρυσαφίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε Κρασί και Θυμάρι: Ρίξτε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί. Προσθέστε το θυμάρι και ανακατέψτε.
- Συνδυάστε με Ζυμαρικά: Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε ζεστά, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και γαρνίροντας με φέτες τρούφας αν το επιθυμείτε.
Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με τρούφα και μανιτάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και αρωματικό γεύμα!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube