Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά: Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια & σπανάκι

Ζυμαρικά: Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια & σπανάκι

Ζυμαρικά: Δημιουργήστε μια νόστιμη και χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια!!!


Ανακατέψτε τις ταλιατέλες, τα μανιτάρια και το σπανάκι σε μια σάλτσα παρμεζάνας και κρέμα γάλακτος για να φτιάξετε ένα γρήγορο και με λίγες θερμίδες δείπνο που διαρκεί μόλις 25 λεπτά.

Ζυμαρικά με μανιτάρια και σπανάκι

Συστατικά συνταγής:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ μανιτάρια κομμένα στη μέση
150 γρ ταλιατέλες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
15 γρ παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική, τριμμένη
120 g baby σπανάκι
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι με τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατέψτε να ενωθούν και μετά προσθέστε το baby σπανάκι. Αφήνω στην άκρη.
ΒΗΜΑ 3

Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε, κρατώντας 25 ml από το νερό. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε αρκετό από το νερό που κρατήσαμε για να χαλαρώσει ελαφρά. Καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι και τελειώστε με μια πασπαλισμένη νιφάδες τσίλι, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή ζυμαρικών με σπανάκι και μανιτάρια

Πώς να κρατήσετε το μεσημεριανό σας ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας του σχολείου

Πικάντικες γαρίδες με μπρόκολο στην κατσαρόλα

Σουφλέ με κολοκυθάκια στο φούρνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon