Ζυμαρικά: Δημιουργήστε μια νόστιμη και χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια!!!
Ανακατέψτε τις ταλιατέλες, τα μανιτάρια και το σπανάκι σε μια σάλτσα παρμεζάνας και κρέμα γάλακτος για να φτιάξετε ένα γρήγορο και με λίγες θερμίδες δείπνο που διαρκεί μόλις 25 λεπτά.
Ζυμαρικά με μανιτάρια και σπανάκι
Συστατικά συνταγής:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ μανιτάρια κομμένα στη μέση
150 γρ ταλιατέλες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
15 γρ παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική, τριμμένη
120 g baby σπανάκι
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι με τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατέψτε να ενωθούν και μετά προσθέστε το baby σπανάκι. Αφήνω στην άκρη.
ΒΗΜΑ 3
Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε, κρατώντας 25 ml από το νερό. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε αρκετό από το νερό που κρατήσαμε για να χαλαρώσει ελαφρά. Καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι και τελειώστε με μια πασπαλισμένη νιφάδες τσίλι, αν θέλετε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube