Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά: Κρεμώδεις πένες με μανιτάρια και σπανάκι

Ζυμαρικά: Κρεμώδεις πένες με μανιτάρια και σπανάκι

Ζυμαρικά: Αν σκέφτεστε να φτιάξετε πένες, προσθέστε σε αυτές λαχανικά που θα δώσουν άρωμα και γεύση στο πιάτο σας.



Φτιάξτε ένα γρήγορο, θρεπτικό δείπνο ζυμαρικών με μανιτάρια, σκόρδο και σπανάκι. Τα κάσιους και τα αποξηραμένα μανιτάρια δημιουργούν μια απολαυστική κρεμώδη αλλά ελαφριά σάλτσα.


Πένες με σπανάκι και μανιτάρια

Συστατικά συνταγής:

  • 175 γρ πένες ολικής αλέσεως
  • 50 γραμμάρια κάσιους άψητα, ανάλατα
  • 10 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
  • 120 γρ μανιτάρια κάστανο, κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 200 γρ baby σπανάκι

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και βάλτε το μπρίκι να βράσει. Εν τω μεταξύ, βάλτε τα κάσιους και τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ μαζί με τη σκόνη του μπουγιόν και ρίξτε 200 ml βραστό νερό από το βραστήρα. Αφήστε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, χτυπήστε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.


ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια και το σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό του ψησίματος. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μείγμα των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα από την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, προσθέτοντας μια σταγόνα από το κρατημένο νερό μαγειρέματος αν χρειάζεται για να χαλαρώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Χειμωνιάτικα λαχανικά που είναι πολύ καλά για την υγεία σας

Φτιάξτε μεσημεριανό σε 10 λεπτά!

Τι μπορεί να προσφέρει ο μάραθος στον οργανισμό σας;

Τροφές που είναι πλούσιες σε Κάλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon