Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά: Κρεμώδεις πένες με μανιτάρια και σπανάκι

Ζυμαρικά: Κρεμώδεις πένες με μανιτάρια και σπανάκι

Ζυμαρικά: Αν σκέφτεστε να φτιάξετε πένες, προσθέστε σε αυτές λαχανικά που θα δώσουν άρωμα και γεύση στο πιάτο σας.


Φτιάξτε ένα γρήγορο, θρεπτικό δείπνο ζυμαρικών με μανιτάρια, σκόρδο και σπανάκι. Τα κάσιους και τα αποξηραμένα μανιτάρια δημιουργούν μια απολαυστική κρεμώδη αλλά ελαφριά σάλτσα.

Πένες με σπανάκι και μανιτάρια

Συστατικά συνταγής:

  • 175 γρ πένες ολικής αλέσεως
  • 50 γραμμάρια κάσιους άψητα, ανάλατα
  • 10 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
  • 120 γρ μανιτάρια κάστανο, κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 200 γρ baby σπανάκι

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και βάλτε το μπρίκι να βράσει. Εν τω μεταξύ, βάλτε τα κάσιους και τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ μαζί με τη σκόνη του μπουγιόν και ρίξτε 200 ml βραστό νερό από το βραστήρα. Αφήστε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, χτυπήστε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.


ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια και το σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό του ψησίματος. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μείγμα των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα από την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, προσθέτοντας μια σταγόνα από το κρατημένο νερό μαγειρέματος αν χρειάζεται για να χαλαρώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Χειμωνιάτικα λαχανικά που είναι πολύ καλά για την υγεία σας

Φτιάξτε μεσημεριανό σε 10 λεπτά!

Τι μπορεί να προσφέρει ο μάραθος στον οργανισμό σας;

Τροφές που είναι πλούσιες σε Κάλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon