Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά: Φτιάξτε ταλιατέλες με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά: Φτιάξτε ταλιατέλες με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά: Ανακατέψτε τις ταλιατέλες, τα μανιτάρια και το σπανάκι σε μια σάλτσα παρμεζάνας και κρέμα γάλακτος.


Ψάχνετε να δημιουργήσετε μία νόστιμη και λαχταριστή συνταγή; Ανακατέψτε τις ταλιατέλες, τα μανιτάρια και το σπανάκι σε μια σάλτσα παρμεζάνας και κρέμα γάλακτος για να φτιάξετε ένα γρήγορο και με λίγες θερμίδες δείπνο που διαρκεί μόλις 25 λεπτά.

Ζυμαρικά με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ παιδικά μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ ταλιατέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 15 γρ παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική, τριμμένη
  • 120 g baby σπανάκι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι με τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατέψτε να ενωθούν και μετά προσθέστε το baby σπανάκι.


ΒΗΜΑ 3

Αποσύρετε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και τα στραγγίζετε, κρατώντας 25 ml από το νερό. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, ξαναβάζετε στη φωτιά και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε αρκετό από το νερό που κρατήσατε για να χαλαρώσει ελαφρά. Καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι και τελειώστε με μια πασπαλισμένη νιφάδες τσίλι, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινήστε μία διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες

Δημιουργήστε ένα κρεμώδες πιάτο με ζυμαρικά και μανιτάρια

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο

Δημιουργήστε ζυμαρικά με τόνο και κρεμώδη σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon