Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά φούρνου: Ολοκληρωμένο γεύμα σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Ολοκληρωμένο γεύμα σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα


Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας, αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και γεμάτη γεύση!

Υλικά:

  • 500γρ. ζυμαρικά (πένες, μακαρόνια ή μπουκιές)
  • 200γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500ml γάλα
  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 100γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά:

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε το μπέικον:

    • Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λίπος.
  3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ:

    • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να σχηματίσουμε μια πάστα (roux). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, αν θέλουμε.
  4. Συναρμολογούμε το πιάτο:

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σοταρισμένο μπέικον και την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ψήνουμε:

    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσή και τραγανή κρούστα.
  6. Σερβίρουμε:

    • Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ώστε να σταθεροποιηθεί και να κόβεται πιο εύκολα.

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι απόλυτα γευστική και θα γίνει σίγουρα αγαπημένη της οικογένειάς σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε βάφουμε τα αυγά κόκκινα και γιατί 

Κόκκινα αυγά: Στην παράδοση, υπάρχει η συνήθεια τα αυγά να είναι πάντα βραστά, ώστε να διατηρούνται καλύτερα και να αντέχουν κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

Πλιγούρι: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας το πλιγούρι στη διατροφή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μυϊκή λειτουργία και να μειώσουμε την ενόχληση που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

Γάλα τζίντζερ: Η κατανάλωση γάλακτος τζίντζερ το χειμώνα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την πέψη και να χαρίσουμε στο σώμα μας ζεστασιά και χαλάρωση.

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Close Icon