Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά φούρνου: Ολοκληρωμένο γεύμα σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Ολοκληρωμένο γεύμα σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα


Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας, αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και γεμάτη γεύση!

Υλικά:

  • 500γρ. ζυμαρικά (πένες, μακαρόνια ή μπουκιές)
  • 200γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500ml γάλα
  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 100γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά:

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε το μπέικον:

    • Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λίπος.
  3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ:

    • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να σχηματίσουμε μια πάστα (roux). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, αν θέλουμε.
  4. Συναρμολογούμε το πιάτο:

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σοταρισμένο μπέικον και την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ψήνουμε:

    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσή και τραγανή κρούστα.
  6. Σερβίρουμε:

    • Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ώστε να σταθεροποιηθεί και να κόβεται πιο εύκολα.

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι απόλυτα γευστική και θα γίνει σίγουρα αγαπημένη της οικογένειάς σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Close Icon