Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά: Εύκολη συνταγή ζυμαρικών με σπανάκι και μανιτάρια

Ζυμαρικά: Εύκολη συνταγή ζυμαρικών με σπανάκι και μανιτάρια

Ζυμαρικά: Τα λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι είμαι μία συνταγή που θα σας εκπλήξει σε πολλά επίπεδα.


Πώς θα σας φαινόταν αν δημιουργούσατε ένα γρήγορο και συνάμα χορταστικό φαγητό; Τα λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι είμαι μία συνταγή που θα σας εκπλήξει σε πολλά επίπεδα. Αποτελεί μία εύκολη συνταγή, η οποία σας δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Τα λαζάνια θα σας δώσουν τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε, οι οποίοι θα διασπαστούν από το σπανάκι και τα μανιτάρια.

Λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Συσκευασία 250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ σπανάκι σε σακούλα
  • 300 γραμμάρια ελαφρύ μαλακό τυρί
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 
  • 6 φύλλα φρέσκα λαζάνια

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι η φωτιά του τηγανιού να μαραθούν τα φύλλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαλακό τυρί, 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα και λίγο καρύκευμα.

ΒΗΜΑ 2: Βάζουμε το ένα τέταρτο του μείγματος σπανακιού στον πάτο ενός ταψιού μεσαίου μεγέθους, στρώνουμε από πάνω 2 φύλλα ζυμαρικών και επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιούμε όλα τα ζυμαρικά. Τελειώνουμε με το τελευταίο τέταρτο του μείγματος σπανακιού, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και στη συνέχεια ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συγκρίνονται διατροφικά 4 κοινά εναλλακτικά γάλατα με το αγελαδινό γάλα

Πόσο ασφαλές είναι το ποπ κορν μικροκυμάτων;

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας σωστές επιλογές φαγητού;

Μπορεί η όραση να βελτιωθεί με φυσικά αποτελέσματα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon