Ζυμαρικά: Τα λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι είμαι μία συνταγή που θα σας εκπλήξει σε πολλά επίπεδα.
Πώς θα σας φαινόταν αν δημιουργούσατε ένα γρήγορο και συνάμα χορταστικό φαγητό; Τα λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι είμαι μία συνταγή που θα σας εκπλήξει σε πολλά επίπεδα. Αποτελεί μία εύκολη συνταγή, η οποία σας δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Τα λαζάνια θα σας δώσουν τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε, οι οποίοι θα διασπαστούν από το σπανάκι και τα μανιτάρια.
Λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- Συσκευασία 250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
- 200 γρ σπανάκι σε σακούλα
- 300 γραμμάρια ελαφρύ μαλακό τυρί
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 6 φύλλα φρέσκα λαζάνια
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι η φωτιά του τηγανιού να μαραθούν τα φύλλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαλακό τυρί, 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα και λίγο καρύκευμα.
ΒΗΜΑ 2: Βάζουμε το ένα τέταρτο του μείγματος σπανακιού στον πάτο ενός ταψιού μεσαίου μεγέθους, στρώνουμε από πάνω 2 φύλλα ζυμαρικών και επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιούμε όλα τα ζυμαρικά. Τελειώνουμε με το τελευταίο τέταρτο του μείγματος σπανακιού, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και στη συνέχεια ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube