Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, ένα γλυκό που θα λατρέψετε και που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Ζελέ φράουλα με κρέμα βανίλιας και μπισκότο! Χωρίς πολλά υλικά, φτιάχνεται πανεύκολα και η γεύση του πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 12 μερίδες είναι 6 κουταλιές της σούπας σκόνη για κρέμα βανίλια, 1 λίτρο γάλα φρέσκο με κανονικά λιπαρά απ’όπου 4 κουταλιές της  σούπας θα το χρησιμοποιήσετε για το άλειμμα των μπισκότων, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ και 2 φακελάκια ζελέ φράουλα.

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, όμως χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και  4 κουταλιές ζάχαρη όπως ήδη προαναφέραμε αντί για τις προτεινόμενες ποσότητες. Όταν η κρέμα ετοιμαστεί την απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και την αδειάζουμε σε διαφορετικό σκεύος. Το καλύπτουμε με μία μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε το μείγμα να προσαρμοστεί σε θερμοκρασία δωματίου. 

Στη συνέχεια φτιάχνουμε το ζελέ όπως επίσης αναγράφουν οι οδηγίες στη συσκευασία του, το αφήνουμε κι αυτό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου όπως και η κρέμα βανίλιας και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλετε το γλυκό σας να έχει πιο έντονη τη γεύσης της φράουλας μπορείτε αντί για νερό στην παρασκευή του ζελέ να χρησιμοποιήσετε δύο ποτήρια έτοιμο χυμό από το συγκεκριμένο φρούτο.

Επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο ταψί και τα αλείφουμε με τις δύο από τις τέσσερις κουταλιές σούπας γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Από πάνω βάζουμε ακόμη μία στρώση μπισκότα που τα αλείφουμε κι αυτά με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εν συνεχεία βγάζουμε από μέσα το ζελέ και βλέπουμε αν βρίσκεται σε κατάσταση που έχει αρχίσει να πήζει, αν ναι το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα.

Βάζουμε το ταψί με το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα εντελώς. Καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon