Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, ένα γλυκό που θα λατρέψετε και που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Ζελέ φράουλα με κρέμα βανίλιας και μπισκότο! Χωρίς πολλά υλικά, φτιάχνεται πανεύκολα και η γεύση του πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 12 μερίδες είναι 6 κουταλιές της σούπας σκόνη για κρέμα βανίλια, 1 λίτρο γάλα φρέσκο με κανονικά λιπαρά απ’όπου 4 κουταλιές της  σούπας θα το χρησιμοποιήσετε για το άλειμμα των μπισκότων, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ και 2 φακελάκια ζελέ φράουλα.

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, όμως χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και  4 κουταλιές ζάχαρη όπως ήδη προαναφέραμε αντί για τις προτεινόμενες ποσότητες. Όταν η κρέμα ετοιμαστεί την απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και την αδειάζουμε σε διαφορετικό σκεύος. Το καλύπτουμε με μία μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε το μείγμα να προσαρμοστεί σε θερμοκρασία δωματίου. 

Στη συνέχεια φτιάχνουμε το ζελέ όπως επίσης αναγράφουν οι οδηγίες στη συσκευασία του, το αφήνουμε κι αυτό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου όπως και η κρέμα βανίλιας και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλετε το γλυκό σας να έχει πιο έντονη τη γεύσης της φράουλας μπορείτε αντί για νερό στην παρασκευή του ζελέ να χρησιμοποιήσετε δύο ποτήρια έτοιμο χυμό από το συγκεκριμένο φρούτο.

Επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο ταψί και τα αλείφουμε με τις δύο από τις τέσσερις κουταλιές σούπας γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Από πάνω βάζουμε ακόμη μία στρώση μπισκότα που τα αλείφουμε κι αυτά με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εν συνεχεία βγάζουμε από μέσα το ζελέ και βλέπουμε αν βρίσκεται σε κατάσταση που έχει αρχίσει να πήζει, αν ναι το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα.

Βάζουμε το ταψί με το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα εντελώς. Καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon