Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζάχαρη: Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Ζάχαρη: Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Ζάχαρη: όλα αυτά τα υποκατάστατα ζάχαρης είναι καλύτερα από την κανονική επιτραπέζια ζάχαρη και αξίζει να τα δοκιμάσετε σε μια ποικιλία από νόστιμες συνταγές.



Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζάχαρη στις συνταγές τους επειδή ενισχύει τη γεύση και γλυκαίνει το φαγητό. Η ζάχαρη βοηθά επίσης στη δημιουργία γέλης, αποτρέπει τον αποχρωματισμό και καθυστερεί την αλλοίωση των τροφίμων.


ΜΕΛΙ

Το μέλι δεν είναι μόνο γλυκό, αλλά είναι γεμάτο με μια σειρά από οφέλη για την υγεία ! Πριν την κατανάλωση, θα πρέπει να  πειραματιστείτε  για να προσδιορίσετε την αναλογία μελιού προς ζάχαρη με την οποία αισθάνεστε άνετα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι προτιμούν ένα φλιτζάνι μέλι για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη, ενώ άλλοι συνδυάζονται με μισό φλιτζάνι μέλι. Πρέπει επίσης να μειώσετε την ποσότητα του υγρού στη συνταγή σας. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μελιού αντί της ζάχαρης περιλαμβάνουν ταχύτερο ρόδισμα και περισσότερη υγρασία.

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει λίγη ζάχαρη, οπότε καταναλώστε το μάλλον ελάχιστα. Τούτου λεχθέντος, έχει θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο και μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης κατά περίπου 33% χρησιμοποιώντας σιρόπι σφενδάμου. Το σιρόπι σφενδάμου είναι επίσης πιο φιλικό προς το σάκχαρο του αίματός σας, με γλυκαιμικό δείκτη 54 έναντι 65 της επιτραπέζιας ζάχαρης.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ

Η χρήση σάλτσας μήλου ως ένα από τα υποκατάστατα ζάχαρης σημαίνει ότι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και προσλαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε μάρκες χωρίς ζάχαρη ή να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα μήλου για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη.

ΦΡΟΥΤΑ

Φρούτα όπως οι μπανάνες, τα σύκα και οι χουρμάδες μπορούν να κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη. Αν σας αρέσει η γεύση της μπανάνας, θα απολαύσετε περισσότερες φυτικές ίνες και κάλιο με αυτήν την επιλογή. Τα σύκα και οι χουρμάδες παρέχουν μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο, και οι σταφίδες είναι ένα άλλο καλό υποκατάστατο ζάχαρης.

ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ

Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι ζάχαρη που δεν έχει ραφιναριστεί . Δεδομένου ότι έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία, έχει περισσότερες βιταμίνες από το εκλεπτυσμένο αντίστοιχο. Η γλυκόζη, η φρουκτόζη και η σακχαρόζη βρίσκονται όλα στη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Αν και είναι πιο υγιεινό από την επιτραπέζια ζάχαρη, θα πρέπει να διατηρήσετε τη χρήση της στο ελάχιστο σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα καρότα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

3 ροφήματα για υγιές, λαμπερό δέρμα

Γιατί το σκόρδο είχε ιατρικές ιδιότητες στην αρχαιότητα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon