Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζάχαρη: Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Ζάχαρη: Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Ζάχαρη: όλα αυτά τα υποκατάστατα ζάχαρης είναι καλύτερα από την κανονική επιτραπέζια ζάχαρη και αξίζει να τα δοκιμάσετε σε μια ποικιλία από νόστιμες συνταγές.


Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζάχαρη στις συνταγές τους επειδή ενισχύει τη γεύση και γλυκαίνει το φαγητό. Η ζάχαρη βοηθά επίσης στη δημιουργία γέλης, αποτρέπει τον αποχρωματισμό και καθυστερεί την αλλοίωση των τροφίμων.

ΜΕΛΙ

Το μέλι δεν είναι μόνο γλυκό, αλλά είναι γεμάτο με μια σειρά από οφέλη για την υγεία ! Πριν την κατανάλωση, θα πρέπει να  πειραματιστείτε  για να προσδιορίσετε την αναλογία μελιού προς ζάχαρη με την οποία αισθάνεστε άνετα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι προτιμούν ένα φλιτζάνι μέλι για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη, ενώ άλλοι συνδυάζονται με μισό φλιτζάνι μέλι. Πρέπει επίσης να μειώσετε την ποσότητα του υγρού στη συνταγή σας. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μελιού αντί της ζάχαρης περιλαμβάνουν ταχύτερο ρόδισμα και περισσότερη υγρασία.

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει λίγη ζάχαρη, οπότε καταναλώστε το μάλλον ελάχιστα. Τούτου λεχθέντος, έχει θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο και μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης κατά περίπου 33% χρησιμοποιώντας σιρόπι σφενδάμου. Το σιρόπι σφενδάμου είναι επίσης πιο φιλικό προς το σάκχαρο του αίματός σας, με γλυκαιμικό δείκτη 54 έναντι 65 της επιτραπέζιας ζάχαρης.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ

Η χρήση σάλτσας μήλου ως ένα από τα υποκατάστατα ζάχαρης σημαίνει ότι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και προσλαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε μάρκες χωρίς ζάχαρη ή να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα μήλου για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη.

ΦΡΟΥΤΑ

Φρούτα όπως οι μπανάνες, τα σύκα και οι χουρμάδες μπορούν να κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη. Αν σας αρέσει η γεύση της μπανάνας, θα απολαύσετε περισσότερες φυτικές ίνες και κάλιο με αυτήν την επιλογή. Τα σύκα και οι χουρμάδες παρέχουν μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο, και οι σταφίδες είναι ένα άλλο καλό υποκατάστατο ζάχαρης.

ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ

Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι ζάχαρη που δεν έχει ραφιναριστεί . Δεδομένου ότι έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία, έχει περισσότερες βιταμίνες από το εκλεπτυσμένο αντίστοιχο. Η γλυκόζη, η φρουκτόζη και η σακχαρόζη βρίσκονται όλα στη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Αν και είναι πιο υγιεινό από την επιτραπέζια ζάχαρη, θα πρέπει να διατηρήσετε τη χρήση της στο ελάχιστο σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα καρότα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

3 ροφήματα για υγιές, λαμπερό δέρμα

Γιατί το σκόρδο είχε ιατρικές ιδιότητες στην αρχαιότητα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon