Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζάχαρη σώμα: Τι θα συμβεί στο σώμα μας όταν σταματήσουμε να τρώμε ζάχαρη για 30 ημέρες;

Ζάχαρη σώμα: Τι θα συμβεί στο σώμα μας όταν σταματήσουμε να τρώμε ζάχαρη για 30 ημέρες;

Ζάχαρη σώμα: Η ζάχαρη είναι εχθρός για όλους όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.



Η ζάχαρη είναι εχθρός για όλους όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Είναι όμως αυτό; Όχι πραγματικά. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην καθημερινότητά σας από όσα θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε. Από την ενθάρρυνση της υψηλής αρτηριακής πίεσης μέχρι την αύξηση βάρους, τον διαβήτη και τις λιπώδεις ασθένειες του ήπατος, η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες στη γενική υγεία σας. Ποια είναι λοιπόν η θεραπεία; Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης! Ναι, η περικοπή της ζάχαρης μπορεί να έχει μερικές πολύ γλυκές επιπτώσεις στην υγεία σας. Το να κόψετε τα πρόσθετα σάκχαρα, ακόμη και για ένα μήνα, μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά τα οφέλη που μπορεί να φέρει αξίζουν τον κόπο. Από τον μειωμένο κίνδυνο διαβήτη έως την καλύτερη υγεία του εντέρου και λιγότερο άγχος κ.λπ.


Τι συμβαίνει όταν δεν τρώτε ζάχαρη για έναν μήνα;

Η χρόνια φλεγμονή, η οποία επηρεάζει σχεδόν 155 εκατομμύρια Ινδούς, έχει συνδεθεί με ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, το Αλτσχάιμερ και η αρθρίτιδα, και τρεις στους πέντε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από αυτές τις φλεγμονώδεις ασθένειες. Μεταξύ άλλων κοινών παραγόντων του τρόπου ζωής, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και το χρόνιο στρες μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητές σας για φλεγμονή.

Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου

Η πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου, με έμφαση στον καρκίνο του μαστού. Η διακοπή της ζάχαρης μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Αυξημένη Ενέργεια

Ενώ η ζάχαρη είναι πηγή ενέργειας, το είδος της πηγής είναι το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η ραφιναρισμένη ζάχαρη, όπως αυτή που βρίσκεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, μπισκότα, πατατάκια και κέικ, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε νωθροί και λήθαργοι. Έτσι, εάν δοκιμάζατε έναν καθαρισμό με ζάχαρη για έναν ολόκληρο μήνα, οι πιθανότητες είναι ότι θα αισθανόσασταν μια φυσική αύξηση στα επίπεδα ενέργειας σας.

Καλύτερη υγεία του εντέρου

Εάν παλεύετε με φούσκωμα και απρόβλεπτο πεπτικό σύστημα, ίσως θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ζάχαρη. Όπως αποδεικνύεται, το να κόψετε τη ζάχαρη για ένα μήνα μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να το κάνει αυτό είναι να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια καλύτερη ισορροπία των «καλών» βακτηρίων του εντέρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πάρα πολλά κακά βακτήρια και όχι αρκετά από το καλό είδος και μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα όπως αέρια, φούσκωμα διάρροιας ή ακόμα και δυσκοιλιότητα.

Καλύτερη υγεία των δοντιών

Ναι, η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οδοντικής σας υγείας. Έτσι, για καλή στοματική υγεία, σταματήστε να τρώτε ζάχαρη σε καθημερινή βάση. Έτσι αντί αυτού χρησιμοποιείστε μέλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το μόριο ζάχαρης που βρίσκεται στο μητρικό γάλα ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου στα βρέφη

Πόση ζάχαρη μπορούμε να καταναλώνουμε;

Αλλαγές στον τρόπο ζωής για να αντιστρέψετε και να διαχειριστείτε τον προδιαβήτη

Επιλέξτε το καλύτερο δροσιστικό γλυκό για όλη την οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon