Zambaglione σύκα: Ίσως ένα λιγότερο γνωστό πιάτο, το Zabaglione είναι η αντίληψη της Ιταλίας για το επιδόρπιο με βάση την κρέμα.
Η ιταλική κουζίνα έχει αποδειχθεί πράγματι πολύ επιτυχημένη. Οι πίτσες και τα ζυμαρικά είναι πανταχού παρόντα σε όλο τον κόσμο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Για να συνεχίσετε με αυτά τα αγαπημένα κυρίως πιάτα, υπάρχουν μερικά διάσημα ιταλικά επιδόρπια όπως το τιραμισού και, φυσικά, ο βασιλιάς των παγωτών – gelato. Έχετε ακούσει όμως για το zabaglione;
Ίσως ένα λιγότερο γνωστό πιάτο, το Zabaglione είναι η αντίληψη της Ιταλίας για το επιδόρπιο με βάση την κρέμα. Η Γαλλία έχει την κρεμ μπρουλέ της, η Ισπανία έχει την καταλανική κρέμα της και η Ιταλία το zabaglione. Είναι παρόμοιο με την crema catalana, εκτός από το ότι περιέχει αλκοόλ με τη μορφή κρασιού Marsala.
Συστατικά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κουταλιές της σούπας κρασί Marsala
- Πρέζα μοσχοκάρυδο
- 4 φρέσκα σύκα, για το σερβίρισμα
- 8 μπισκότα αμαρέτι, για σερβίρισμα
Οδηγίες παρασκευής
- Χτυπάμε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών μαζί σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα μπαλονιού ή ηλεκτρικό σύρμα χειρός μέχρι να πήξουν.
- Φτιάχνουμε ένα Bain Marie και τοποθετήστε το μπολ που περιέχει τη ζάχαρη και τα αυγά πάνω από την κατσαρόλα με ζεστό νερό.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα αυγών και ζάχαρης πάνω από το Bain Marie για 3 έως 4 λεπτά, πριν ρίξουμε σιγά σιγά το κρασί Marsala.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα πάνω από το Bain Marie για 5 έως 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει σε σημείο που να κρατήσει τη φόρμα του για μερικά δευτερόλεπτα.
- Αφαιρούμε το μπολ που περιέχει το zabaglione από τη φωτιά και αφήνουμε στη μία πλευρά. Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε φέτες τα φρέσκα σύκα.
- Σερβίρουμε το zabaglione είτε ζεστό είτε κρύο με φρέσκο σύκο, μια πρέζα μοσχοκάρυδο και μερικά μπισκότα αμαρέτι το καθένα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube