Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Ένα ισορροπημένο ριζότο παντζαριού χάρη στην προσθήκη ξύσμα λεμονιού , τυριού και πιπεριού που δίνουν φρεσκάδα και χαρακτήρα στο πιάτο.

Το σημερινό πιάτο θα σας κατακτήσει αμέσως με το έντονο χρώμα του, την κρεμώδη υφή και τη μοναδική του γεύση. Ένα ισορροπημένο ριζότο παντζαριού χάρη στην προσθήκη ξύσμα λεμονιού , τυριού και πιπεριού που δίνουν φρεσκάδα και χαρακτήρα στο πιάτο. Το ριζότο με παντζάρι είναι ένα νόστιμο και θεαματικό πιάτο, ιδανικό για να το σερβίρετε τόσο σε ειδικές περιστάσεις, αλλά και ως λύση της τελευταίας στιγμής γιατί είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε. Ακολουθήστε τη διαδικασία και τις συμβουλές βήμα προς βήμα για να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό ριζότο παντζάρι.

 

 

 

Υλικά

160 γρ. ρύζι για ριζότο

500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

140 γρ. προμαγειρεμένα παντζάρια

1/2 μικρό κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Λευκό κρασί για γεύση

25 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε το λευκό κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε μία ή δύο κουτάλες ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε κι άλλο όταν εξατμιστεί ο προηγούμενος. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο.

 

Εν τω μεταξύ παίρνουμε τα παντζάρια και τα χτυπάμε στο  μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Δυο λεπτά αφού είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ζεσταθεί και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην άκρη από ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι (πολύ λίγο), το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ριζότο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 εύκολα και γρήγορα πιάτα για το μεσημέρι

Κενές θερμίδες: Τι είναι και σε ποιες τροφές κρύβονται;

10 χρήσεις του αλατιού που δε γνώριζες

Πότε η σαλάτα μας δεν είναι υγιεινή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon