Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Ένα ισορροπημένο ριζότο παντζαριού χάρη στην προσθήκη ξύσμα λεμονιού , τυριού και πιπεριού που δίνουν φρεσκάδα και χαρακτήρα στο πιάτο.



Το σημερινό πιάτο θα σας κατακτήσει αμέσως με το έντονο χρώμα του, την κρεμώδη υφή και τη μοναδική του γεύση. Ένα ισορροπημένο ριζότο παντζαριού χάρη στην προσθήκη ξύσμα λεμονιού , τυριού και πιπεριού που δίνουν φρεσκάδα και χαρακτήρα στο πιάτο. Το ριζότο με παντζάρι είναι ένα νόστιμο και θεαματικό πιάτο, ιδανικό για να το σερβίρετε τόσο σε ειδικές περιστάσεις, αλλά και ως λύση της τελευταίας στιγμής γιατί είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε. Ακολουθήστε τη διαδικασία και τις συμβουλές βήμα προς βήμα για να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό ριζότο παντζάρι.

 


 

 

Υλικά

160 γρ. ρύζι για ριζότο

500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

140 γρ. προμαγειρεμένα παντζάρια

1/2 μικρό κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Λευκό κρασί για γεύση

25 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε το λευκό κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε μία ή δύο κουτάλες ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε κι άλλο όταν εξατμιστεί ο προηγούμενος. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο.

 

Εν τω μεταξύ παίρνουμε τα παντζάρια και τα χτυπάμε στο  μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Δυο λεπτά αφού είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ζεσταθεί και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην άκρη από ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι (πολύ λίγο), το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ριζότο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 εύκολα και γρήγορα πιάτα για το μεσημέρι

Κενές θερμίδες: Τι είναι και σε ποιες τροφές κρύβονται;

10 χρήσεις του αλατιού που δε γνώριζες

Πότε η σαλάτα μας δεν είναι υγιεινή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon