Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υπέροχη μηλόπιτα με ελαιόλαδο

Υπέροχη μηλόπιτα με ελαιόλαδο

Μηλόπιτα: Το λεπτό άρωμα από μήλα και κάρδαμο που απλώνεται, καθώς ψήνεται  σ’ όλο το σπίτι θα κάνει τους πάντες να ζητήσουν ένα(;;;) κομμάτι…



Kαλύπτεται με πολύ λεπτές φέτες μήλου κομμένες σε μισοφέγγαρα που γεμίζουν όλη την επιφάνεια. Ωστόσο, το λεπτό άρωμα από μήλα και κάρδαμο που απλώνεται, καθώς ψήνεται  σ’ όλο το σπίτι θα κάνει τους πάντες να ζητήσουν ένα(;;;) κομμάτι…

 


Υλικά

4 μήλα

Χυμό από 1 λεμόνι

4 αυγά

180 γρ. ζάχαρη , + 2 κουταλιές της σούπας για τα μήλα

120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

240 γρ αλεύρι τύπου 0

8 γρ μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Βούτυρο για να λαδώσουμε τη φόρμα του κέικ

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τρία μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κρατάμε το τέταρτο στην άκρη. Μαζεύουμε τα μήλα σε ένα μπολ, τα βρέχουμε με τον χυμό ενός λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε γρήγορα και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και μετά ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , το κάρδαμο σε σκόνη και το αλάτι. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα μήλα, ρίχνοντας και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα μήλα με το μείγμα.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Ξεφλουδίζουμε το άλλο μήλο που έχουμε αφήσει στην άκρη, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Χρησιμοποιούμε αυτές τις φέτες για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του κέικ, τακτοποιώντας τις ακτινωτά, σε ομόκεντρους κύκλους, ξεκινώντας από το εξωτερικό.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε ζεστό φούρνο για περίπου 45 – 50 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά και μετά το αφαιρούμε από το ταψί και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πατάτες ή γλυκοπατάτες για απώλεια βάρους;

Γιαούρτι με μέντα για ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Πώς μπορείτε να αλλάξετε την διατροφή σας εύκολα και γρήγορα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon