Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υγιεινή Διατροφή: Πώς η φλούδα του ροδιού συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία;

Υγιεινή Διατροφή: Πώς η φλούδα του ροδιού συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία;

Υγιεινή Διατροφή: Οι φλούδες του ροδιού, που συχνά παραβλέπονται και απορρίπτονται, αναδεικνύονται ως πηγή ισχύος αντιοξειδωτικών, καθιστώντας τες πολύτιμη πηγή για διάφορα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά. 


Οι φλούδες του ροδιού, που συχνά παραβλέπονται και απορρίπτονται, αναδεικνύονται ως πηγή ισχύος αντιοξειδωτικών, καθιστώντας τες πολύτιμη πηγή για διάφορα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά. Η ιατρική της Αγιουρβέδα, με τις ρίζες της στην ινδική κουλτούρα, έχει από καιρό αναγνωρίσει τη δυνατότητα της φλούδας του ροδιού για την ενίσχυση της ευεξίας. Οι φλούδες ροδιού, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, δείχνουν πολλά υποσχόμενες στην αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης. Εφαρμογές μάσκας και ορών με ρόδι έχουν δείξει μια λεύκανση σε σκούρες κηλίδες του δέρματος. Τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών υποδηλώνουν ότι μια πάστα από σκόνη φλούδας ροδιού και νερό μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων. Προστασία από τις βλάβες της UVB και πιθανές αντιγηραντικές επιδράσεις έχουν παρατηρηθεί σε μελέτες, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα, ειδικά μελέτες σε ανθρώπους.  

Βελτιώστε τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα

Βραχυπρόθεσμες μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα φλούδας ροδιού όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα. Λειτουργώντας ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, παρουσιάζει πιθανά οφέλη για άτομα με υπέρβαρα, παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2. Οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές φλούδες παρουσιάζουν ιδιότητες που θα μπορούσαν να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Φύλακας κατά της απώλειας ακοής

Τα αντιοξειδωτικά παίζουν ρόλο στην πρόληψη της απώλειας ακοής που σχετίζεται με την ηλικία και οι φλούδες ροδιού, με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, δείχνουν πολλά υποσχόμενες μελέτες σε ποντίκια. Ωστόσο, λείπουν ολοκληρωμένες ανθρώπινες μελέτες, που απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Γνωστική Ενίσχυση

Με το οξειδωτικό στρες να συνδέεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά φλούδες ροδιού μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όσους πάσχουν από αυτή την πάθηση. Μελέτες σε ζώα και περιορισμένη έρευνα σε ανθρώπους υποδηλώνουν βελτιώσεις στη γνωστική απόδοση με τη συμπλήρωση εκχυλίσματος φλούδας ροδιού.

Προαγωγή της Στοματικής Υγείας

Το εκχύλισμα φλούδας ροδιού, όταν χρησιμοποιείται σε στοματικά διαλύματα, έχει δείξει αντιβακτηριακές ιδιότητες, βοηθώντας στην πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας. Περιορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι φλούδες του ροδιού μπορεί να συμβάλλουν στην υγεία των δοντιών προλαμβάνοντας την τερηδόνα και θεραπεύοντας ασθένειες των δοντιών και των ούλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η φλούδα του μήλου βοηθά στην μείωση του πόνου στις αρθρώσεις;

Ξεκινήστε την κατανάλωση χουρμάδων κάθε μέρα και θα δείτε αποτελέσματα

Παρενέργειες από την υπερβολική κατανάλωση ξηρών φρούτων

Τροφές που ενισχύουν τη νοημοσύνη των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon