Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Μια θρεπτική ανατροπή σε μια κλασική συνταγή

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Μια θρεπτική ανατροπή σε μια κλασική συνταγή

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Αυτές οι κρέπες βρώμης είναι μια υγιεινή και ευέλικτη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές κρέπες, παρέχοντας ένα θρεπτικό ξεκίνημα στη μέρα σας με την καλοσύνη της βρώμης και την ευελιξία να προσαρμόζετε τις επικαλύψεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.


Αυτές οι κρέπες βρώμης είναι μια υγιεινή και ευέλικτη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές κρέπες, παρέχοντας ένα θρεπτικό ξεκίνημα στη μέρα σας με την καλοσύνη της βρώμης και την ευελιξία να προσαρμόζετε τις επικαλύψεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη 
  • 1 φλιτζάνι γάλα (γαλακτοκομικό ή φυτικό)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι
  • Βούτυρο ή λάδι για μαγείρεμα

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βρώμη:

Τοποθετήστε τη βρώμη σε ρολό σε ένα μπλέντερ ή σε ένα πολυμηχάνημα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή υφή σαν αλεύρι.

Φτιάξτε το κτύπημα:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι βρώμης, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο ή λάδι, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου (αν χρησιμοποιείτε), το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για περίπου 10-15 λεπτά για να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά.

Μαγειρέψτε τις κρέπες:

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι για κρέπες σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε ελαφρά το ταψί με βούτυρο ή λάδι.
Ρίξτε μια μικρή κουτάλα (περίπου 1/4 φλιτζάνι) κουρκούτι στο θερμαινόμενο τηγάνι, στροβιλίζοντάς το γρήγορα για να απλωθεί το κουρκούτι ομοιόμορφα και αραιά στον πάτο του τηγανιού.

Μαγειρέψτε την κρέπα για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ανασηκώνονται οι άκρες και ο πάτος να ροδίσει ελαφρά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γυρίσετε προσεκτικά την κρέπα και ψήστε για άλλα 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί.
Μεταφέρετε την ψημένη κρέπα σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, λαδώνοντας ελαφρά το ταψί ανάμεσα σε κάθε κρέπα.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τις κρέπες βρώμης ζεστές με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις όπως φρέσκα μούρα, μπανάνες κομμένες σε φέτες, γιαούρτι, βούτυρο ξηρών καρπών, μέλι ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Συμβουλές:

Προσαρμόστε τη συνοχή του κουρκού προσθέτοντας περισσότερο γάλα αν είναι πολύ πηχτό ή περισσότερο αλεύρι βρώμης αν είναι πολύ αραιό. Οι κρέπες μπορούν να γίνουν νωρίτερα και να διατηρηθούν στο ψυγείο για λίγες μέρες. Ζεσταίνουμε ξανά απαλά σε τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρουμε. Πειραματιστείτε με αλμυρές γεμίσεις όπως ομελέτα, τυρί, σπανάκι ή ζαμπόν για ένα νόστιμο πρωινό ή brunch. Απολαύστε την πλούσια υφή και την ικανοποιητική γεύση αυτών των κρέπες βρώμης για ένα απολαυστικό πρωινό ή σνακ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα 5 καλύτερα υλικά για να γεμίσετε τις κρέπες σας

Λαχταριστές κρέπες με γέμιση σπανάκι και τυρί

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon