Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Μια θρεπτική ανατροπή σε μια κλασική συνταγή

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Μια θρεπτική ανατροπή σε μια κλασική συνταγή

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Αυτές οι κρέπες βρώμης είναι μια υγιεινή και ευέλικτη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές κρέπες, παρέχοντας ένα θρεπτικό ξεκίνημα στη μέρα σας με την καλοσύνη της βρώμης και την ευελιξία να προσαρμόζετε τις επικαλύψεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.


Αυτές οι κρέπες βρώμης είναι μια υγιεινή και ευέλικτη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές κρέπες, παρέχοντας ένα θρεπτικό ξεκίνημα στη μέρα σας με την καλοσύνη της βρώμης και την ευελιξία να προσαρμόζετε τις επικαλύψεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη 
  • 1 φλιτζάνι γάλα (γαλακτοκομικό ή φυτικό)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι
  • Βούτυρο ή λάδι για μαγείρεμα

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βρώμη:

Τοποθετήστε τη βρώμη σε ρολό σε ένα μπλέντερ ή σε ένα πολυμηχάνημα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή υφή σαν αλεύρι.

Φτιάξτε το κτύπημα:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι βρώμης, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο ή λάδι, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου (αν χρησιμοποιείτε), το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για περίπου 10-15 λεπτά για να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά.

Μαγειρέψτε τις κρέπες:

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι για κρέπες σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε ελαφρά το ταψί με βούτυρο ή λάδι.
Ρίξτε μια μικρή κουτάλα (περίπου 1/4 φλιτζάνι) κουρκούτι στο θερμαινόμενο τηγάνι, στροβιλίζοντάς το γρήγορα για να απλωθεί το κουρκούτι ομοιόμορφα και αραιά στον πάτο του τηγανιού.

Μαγειρέψτε την κρέπα για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ανασηκώνονται οι άκρες και ο πάτος να ροδίσει ελαφρά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γυρίσετε προσεκτικά την κρέπα και ψήστε για άλλα 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί.
Μεταφέρετε την ψημένη κρέπα σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, λαδώνοντας ελαφρά το ταψί ανάμεσα σε κάθε κρέπα.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τις κρέπες βρώμης ζεστές με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις όπως φρέσκα μούρα, μπανάνες κομμένες σε φέτες, γιαούρτι, βούτυρο ξηρών καρπών, μέλι ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Συμβουλές:

Προσαρμόστε τη συνοχή του κουρκού προσθέτοντας περισσότερο γάλα αν είναι πολύ πηχτό ή περισσότερο αλεύρι βρώμης αν είναι πολύ αραιό. Οι κρέπες μπορούν να γίνουν νωρίτερα και να διατηρηθούν στο ψυγείο για λίγες μέρες. Ζεσταίνουμε ξανά απαλά σε τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρουμε. Πειραματιστείτε με αλμυρές γεμίσεις όπως ομελέτα, τυρί, σπανάκι ή ζαμπόν για ένα νόστιμο πρωινό ή brunch. Απολαύστε την πλούσια υφή και την ικανοποιητική γεύση αυτών των κρέπες βρώμης για ένα απολαυστικό πρωινό ή σνακ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα 5 καλύτερα υλικά για να γεμίσετε τις κρέπες σας

Λαχταριστές κρέπες με γέμιση σπανάκι και τυρί

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon