Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υγιεινές γλυκές λιχουδιές για να τις φτιάξετε στο σπίτι

Υγιεινές γλυκές λιχουδιές για να τις φτιάξετε στο σπίτι

Συχνά τα συμβατικά γλυκά είναι γεμάτα ζάχαρη, επεξεργασμένα συστατικά και λιπαρά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας.


Η ανάγκη για γλυκά είναι φυσική, αλλά συχνά τα συμβατικά γλυκά είναι γεμάτα ζάχαρη, επεξεργασμένα συστατικά και λιπαρά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές υγιεινές και νόστιμες γλυκές λιχουδιές που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι.

Φρούτα με μέλι και ξηρούς καρπούς

Τα φρούτα αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Συνδυασμένα με μέλι και ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, φουντούκια ή καρύδια, δημιουργούν ένα πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά σνακ.

Μπάρα δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα

Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν δημοφιλές σνακ, ωστόσο συχνά είναι γεμάτες ζάχαρη και γλυκαντικά. Μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση είναι η μπάρα δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα. Το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και υγιή λιπαρά, ενώ η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά.

Σπιτικά μπισκότα με καρότο και ξηρούς καρπούς

Τα μπισκότα δεν είναι πάντα ανθυγιεινά. Με την κατάλληλη συνταγή, μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά μπισκότα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε ζάχαρη. Τα μπισκότα με καρότο και ξηρούς καρπούς είναι ένα ιδανικό σνακ για πρωινό ή απογευματινό.

Συμβουλές για υγιεινά σνακ

  • Αποφύγετε τα έτοιμα γλυκά, τα οποία είναι συχνά γεμάτα ζάχαρη, λιπαρά και επεξεργασμένα συστατικά.
  • Φτιάξτε τα δικά σας σνακ για να ελέγχετε τα συστατικά και να προσαρμόσετε τις συνταγές στις προτιμήσεις σας.
  • Διατηρήστε τα σνακ σας σε ένα βολικό μέρος για να τα έχετε εύκολα διαθέσιμα όταν σας πιάσει λιγούρα.
  • Απολαύστε τα σνακ σας με μέτρο και εντάξτε τα σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δέκα τρικ και τσιμπολόγημα τέλος

Χρησιμοποιώντας λεμόνια για να φτιάξουμε γλυκό

Οι γεύσεις προσαρμόζονται στη διατροφή - οπότε επιμείνετε λίγο περισσότερο

Lemon pie με κουραμπιέ σε ποτήρι - Ελαφρύ, εορταστικό και αέρινο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon