Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χυμός σπανάκι : Τα οφέλη του στην υγεία

Χυμός σπανάκι : Τα οφέλη του στην υγεία

Χυμός σπανάκι : Το σπανάκι είναι μια αληθινή θρεπτική δύναμη, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.



Συγκεκριμένα, δεν περιορίζεστε στο να το πετάτε σε σαλάτες και πλευρές. Ο χυμός φρέσκου σπανάκι έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για να απολαύσετε αυτό το πράσινο λαχανικό. την πραγματικότητα, ο χυμός σπανακιού συνδέεται με μια σειρά από εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.Εδώ είναι 5 από τα κορυφαία επιστημονικά οφέλη του χυμού σπανακιού.

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά
  • Η κατανάλωση χυμού σπανάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την αντιοξειδωτική πρόσληψη.
  • Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν ασταθή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι από το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια ασθένεια.
  • Το σπανάκι είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών λουτεΐνης, βήτα καροτίνης , κουμαρικού οξέος, βιολαξανθίνης και φουρουλικού οξέος.
 Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ματιών
  • Ο χυμός σπανακιού είναι γεμάτος με λουτεΐνη και ζεαξανθίνη , δύο αντιοξειδωτικά απαραίτητα για τη διατήρηση της υγιούς όρασης .
  • Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην προστασία από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει προοδευτική απώλεια όρασης .
  • Ο χυμός σπανακιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών . Η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να προκαλέσει ξηροφθαλμία και νυχτερινή τύφλωση .


 

 Μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων
  • Αν και απαιτείται περισσότερη ανθρώπινη έρευνα, ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ότι ορισμένες ενώσεις στο σπανάκι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων .
  • Σε μια μελέτη 2 εβδομάδων σε ποντίκια, ο χυμός σπανακιού μείωσε τον όγκο των όγκων του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 56.
  • Μια άλλη μελέτη ποντικού έδειξε ότι η μονογαλακτοζυλική διακυλογλυκερόλη (MGDG), μια ένωση σπανακιού, ενίσχυσε τα αποτελέσματα της ακτινοθεραπείας για τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος .
Μπορεί να προάγει υγιή μαλλιά και δέρμα
  • Ο χυμός σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, με σχεδόν 63% του DV σε 1 φλιτζάνι (240 mL).
  • Αυτή η βιταμίνη βοηθά στη ρύθμιση της δημιουργίας κυττάρων του δέρματος και παράγει βλεννογόνο για προστασία από λοιμώξεις.
  • Ένα φλιτζάνι (240 mL) χυμού σπανάκι περιέχει επίσης περίπου το 38% του DV για τη βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη υδατοδιαλυτή βιταμίνη που διπλασιάζεται ως αντιοξειδωτικό .

Ακολουθεί βίντεο για τον χυμό σπανάκι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ομορφιά : Απαλλαχτείτε από το μαύρισμα των σπρέι

Ροκφόρ : Δείτε αν μπορεί να καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες

BDSM : Μάθετε τα πάντα για τις σκοτεινές πλευρές του σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon