Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χταπόδι βίδες: Φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χταπόδι κρασάτο με βίδες

Χταπόδι βίδες: Φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χταπόδι κρασάτο με βίδες

Χταπόδι βίδες: Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σαν γεύμα αν έχετε αυξημένες τιμές λιπιδίων.

Το χταπόδι αποτελεί πλούσια πηγή ψευδαργύρου, μαγγανίου, χαλκού, σεληνίου, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β12, ενώ περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που συναντάς συνήθως στο κοτόπουλο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σαν γεύμα αν έχετε αυξημένες τιμές λιπιδίων. Ακόμη, αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου καλύπτοντας εξολοκλήρου τις απαιτήσεις ενός ενήλικα άντρα και σχεδόν τη μισή από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για τις γυναίκες.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι, 1 ½ κιλό περίπου
  • 1 πακέτο βίδες
  • 1 φλ. τσαγιού ροζέ ή κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
  2. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα  με τα φύλλα δάφνης και 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιάσει βρασμό.
  3. Μόλις πιάσει βρασμό το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Στα 20 λεπτά τρυπάμε το χταπόδι με ένα πιρούνι. Αν τσιμπιέται άνετα σημαίνει πως είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  4. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις βίδες.
  6. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε την κατσαρόλα που έβρασε το χταπόδι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  7. Προσθέτουμε το χταπόδι, σοτάρουμε 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και σβήνουμε με 1/2 φλ. τσαγιού κρασί. Αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τις ντομάτες (ή τα ντοματάκια κονκασέ), πιπέρι και αφήνω να σιγοβράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  8. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στις βίδες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γλουταθειόνη: Γιατί και πώς θα την εντάξετε στη διατροφή σας

Τι να φάτε αν τύχει και επισκεφθείτε την Πολωνία;

Ο ρόλος των αμυγδάλων στην αντιμετώπιση της παλινδρόμησης

Ποιες τροφές μας προκαλούν αύξηση βάρους τον χειμώνα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με μέλι και μπαχαρικά

Πιάτο ημέρας: Η συνταγή αυτή συνδυάζει την γλυκύτητα του μελιού με τα αρώματα των μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο που μπορεί να ενθουσιάσει κάθε ουρανίσκο

Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα

Γαρίδες με σπανάκι: Αν αναζητάτε μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα αποτελέσει ένα απολαυστικό δείπνο για την οικογένεια σας, οι γαρίδες με σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή!

Το ρόφημα που εμποδίζει την ανάκαμψη του εγκεφάλου σας ύστερα από έλλειψη ύπνου, σύμφωνα με επιστήμονες 

Ρόφημα εγκέφαλος: Οι επιστήμονες προτείνουν ότι, μετά από μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου, είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε την καφεΐνη και να εστιάζουμε σε άλλες στρατηγικές για την ενίσχυση των γνωστικών μας λειτουργιών.

Close Icon