Χταπόδι συνταγή: Έχετε σκεφτεί ποτέ να συνοδεύσετε το χταπόδι σας με βελούδινο πουρέ καρότο και αλμυρίκια;
Για να ετοιμάσουμε τα καρότα τουρσί, φέρνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φέτες καρότου, να βράσουν, αφήνουμε να κρυώσουν και μετά σουρώνουμε. Προσθέστε τα καρότα σε φέτες, τοποθετήστε τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και φυλάξτε στο ψυγείο για έως και 4 εβδομάδες. Για να ετοιμάσετε το χταπόδι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο τσίλι, το σκόρδο και το θυμάρι να ιδρώσει και μετά προσθέστε το χταπόδι και αφήστε να πάρει βράση, θα βγάλει πολλά υγρά. Προσθέστε το ξύδι και ξαναβράστε. Καλύψτε με ένα καπάκι και σβήστε το αφήστε το να καθίσει στους χυμούς του για μισή ώρα και μετά αφαιρέστε το. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε φέτες.
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά + χρόνος ψύξης
- Μερίδες 2-3
Συστατικά
- 500 γρ πλοκάμια χταποδιού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκο θυμάρι
- 1 κόκκινο τσίλι σπασμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 125 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- Καρότα τουρσί
- 150 ml ξίδι από λευκό κρασί
- 75 γρ ζάχαρη καστορίνη
- Φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- Φρέσκο θυμάρι
- Πρέζα θαλασσινό αλάτι
- Καρότα, κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι πολτοποιημένο καρότο και αλμυρίκια για το σερβίρισμα
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube