Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χταπόδι στο φούρνο: Μια αυθεντική απόλαυση που μυρίζει καλοκαίρι

Χταπόδι στο φούρνο: Μια αυθεντική απόλαυση που μυρίζει καλοκαίρι

Χταπόδι στο φούρνο: Η αργή διαδικασία ψησίματος διασφαλίζει ότι το χταπόδι είναι τρυφερό και εμποτισμένο με αρωματικά βότανα και κρασί.

Αυτή η συνταγή ψημένου χταποδιού στο φούρνο είναι ιδανική για ένα χορταστικό, γευστικό γεύμα. Η αργή διαδικασία ψησίματος διασφαλίζει ότι το χταπόδι είναι τρυφερό και εμποτισμένο με αρωματικά βότανα και κρασί. Σερβίρετε το με ψωμί ή με ψητά λαχανικά για μια ολοκληρωμένη μεσογειακή πανδαισία. Καλή σας απόλαυση!


Συστατικά:

  • 1 μεγάλο χταπόδι (περίπου 2-3 ​​κιλά)
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)

 

Οδηγίες:

  • Προετοιμαστείτε: Ξεκινήστε καθαρίζοντας το χταπόδι. Ξεπλύνετε το καλά κάτω από κρύο νερό. Εάν δεν έχει ήδη καθαριστεί, αφαιρέστε το ράμφος και τα μύχια. Μπορείτε επίσης να ζεματίσετε το χταπόδι σε βραστό νερό για λίγα λεπτά για να μαλακώσει και να αφαιρεθεί λίγη από τη γλοιότητα.
  • Μαρινάρετε: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι σε φέτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το λευκό κρασί, το νερό, τα φύλλα δάφνης, τη ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το χταπόδι στη μαρινάδα, φροντίζοντας να έχει καλυφθεί. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Αυτό βοηθά το χταπόδι να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.
  • Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.
  • Ψήστε: Μεταφέρετε το μαριναρισμένο χταπόδι και όλη τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο ταψί. Βεβαιωθείτε ότι το χταπόδι είναι ομοιόμορφα απλωμένο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί υγρό κατά το ψήσιμο.

  • Μαγειρέψτε: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1,5 με 2 ώρες. Το χταπόδι πρέπει να είναι τρυφερό όταν τρυπιέται με ένα πιρούνι. Τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει ελαφρά το χταπόδι.
  • Σερβίρετε: Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε το πιάτο από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού στο πλάι. Το λεμόνι προσθέτει μια λαμπερή, όξινη νότα που συμπληρώνει τις πλούσιες, αλμυρές γεύσεις του ψημένου χταποδιού.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χταπόδι κρασάτο με βίδες

Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά θαλασσινά φαγητά;

Πεντανόστιμο χταπόδι με πουρέ καρότο και αλμυρίκια

Εύκολο νηστίσιμο και απολαυστικό χταπόδι στο φούρνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Λαχανικά: Η φυσική λύση για υγιές σώμα και μυαλό

Λαχανικά: Τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής, καθώς παρέχουν πλήθος βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την υγεία του οργανισμού.

Καφές: Αυτό είναι το πιο υγιεινό είδος καφέ

Καφές: Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, και η κατανάλωσή του συνδέεται με αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι καφέ που διαφέρουν ως προς τη θρεπτική τους αξία

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Close Icon