Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Ετοιμάζουμε sugar-free μπισκοτάκια με μπανάνα για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Ετοιμάζουμε sugar-free μπισκοτάκια με μπανάνα για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και αυτό θα βοηθήσει και εκείνους που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους και να μην ξεφύγουν τόσο πολύ την περίοδο των γιορτών, αλλά και εκείνους που απλά θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, ακόμα και όταν τρώνε ένα γλυκό.


Αφού τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, είναι ίσως η ιδανική εποχή, να αρχίσουμε σιγά σιγά να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και αυτό θα βοηθήσει και εκείνους που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους και να μην ξεφύγουν τόσο πολύ την περίοδο των γιορτών, αλλά και εκείνους που απλά θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, ακόμα και όταν τρώνε ένα γλυκό. Είναι μία συνταγή, που είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσετε, αφού μπορεί να μην έχει ίχνος ζάχαρης ή γλυκαντικού, αλλά παρόλα αυτά, δεν στερείται καθόλου την γλύκα της. Περιέχει μπανάνα και αυτό προσφέρει μια ιδιαίτερη, πανάλαφρη γεύση.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε, είναι:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. Μέλι
  • 1 μπανάνα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Λιώνουμε σε ένα πιάτο την μπανάνα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ η αλλιώς τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε την ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ψηλό φύλλο ώστε μετά με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπατ, να κάνουμε τα επιθυμητά σχέδια. Ίσως να χρειαστεί και άλλο αλεύρι στο πλάσιμο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι. Μην το φοβηθείτε και προσθέστε όσο χρειαστεί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα για 10-12 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τέλος, αν θέλουμε να προσθέσουμε και μία αμαρτωλή τσαχπινιά από πάνω, μπορούμε να κάνουμε σχέδια με σοκολάτα που έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί, ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Αν όμως θέλουμε να κρατήσουμε τα μπισκότα μας αυστηρά υγιεινά, τα αφήνουμε απλώς να κρυώσουν και ύστερα απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου, μα καθόλου τύψεις!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε γλυκά με μπανάνα που φτιάχνονται μέσα σε κούπα

Πουτίγκα μπανάνας για απόλαυση με στρώσεις

Τάρτα μπανάνας με γιαούρτι, εύκολη και υγιεινή

Μπανάνα, φυστικοβούτυρο και μέλι σε έναν αχτύπητο συνδυασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon