Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χριστούγεννα: Δημιουργήστε το πιο γιορτινό φαγητό για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα: Δημιουργήστε το πιο γιορτινό φαγητό για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα: Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας!


Αυτή η συνταγή για ζουμερό κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας είναι τόσο μοναδική και γευστική! Η σάλτσα του θα είναι εμπλουτισμένη με κόκκινο κρασί, μελάσα, cranberries και κρεμμύδια. Είναι ιδανικό για κρύες νύχτες ή για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς! Τα καλύτερα νέα ξέρετε ποια είναι; Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε! Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτή την απόλαυση! Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας! Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που τολμούν και δημιουργούν διαφορετικές συνταγές κάθε χρόνο. Γίνε ένας από αυτούς και οι καλεσμένοι σου δεν θα σηκώνονται από το τραπέζι σου!!!

Μοσχαράκι με cranberries

Υλικά συνταγής:

3 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
αλάτι χοντρό και αλεσμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
425 γραμμάρια ζωμό βοείου κρέατος
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί merlot ή cabernet Sauvignon
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας μελάσα ή μέλι
2 φλιτζάνια νερό
340 γραμμάρια φρέσκα cranberries
450 γραμμάρια κατεψυγμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση.
2. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
3. Ζεσταίνουμε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή.
4. Προσθέτουμε ψαρονέφρι, μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, 8-10 λεπτά, περιστρέφοντας μία φορά.
5. Μεταφέρουμε το βόειο κρέας σε ένα πιάτο.
6. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα.
7. Προσθέτουμε το ζωμό, το κρασί, τη δάφνη, τη μελάσα, τα μισά cranberries και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Επιστρέφουμε το βόειο κρέας
στην κατσαρόλα και καλύπτουμε.
8. Μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες.
9. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα.
10. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα cranberries.
11. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε με την κατσαρόλα ακάλυπτη, μέχρι να μαλακώσει το βόειο κρέας, 30 λεπτά ακόμη.
12. Πετάμε το φύλλο δάφνης πριν το σερβίρουμε.

Tips για καλύτερο αποτέλεσμα!

Εάν σερβίρουμε περισσότερα από έξι, μπορούμε εύκολα να διπλασιάσουμε την ποσότητα του βοείου κρέατος, αλλά η ποσότητα των κράνμπερι, τα κρεμμύδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να παραμείνει ίδιο. Δημιουργείται άφθονη σάλτσα. Καλή απόλαυση και καλή χρονιά!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οργανωθείτε για την εορταστική περίοδο

Το πιάτο αυτό δεν πρέπει να λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Φέτος τα Χριστούγεννα φορέστε Glitter!

Εορταστική συνταγή a la crème με κοτόπουλο και μανιτάρια

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα & τα σούπερ μάρκετ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Σαλάτα φαλάφελ - Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή

Σαλάτα φαλάφελ :Είναι τέλειο για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Δοκιμάστε το με διάφορα λαχανικά και σάλτσες για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή!

Close Icon