Χούμους: Απογειώνουμε το χούμους με μόλις 3 υλικά, με ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο και το σερβίρουμε με τραγανά πατατάκια φτιαγμένα με τορτίγια ή αραβική πίτα.
Σε ποιον δεν αρέσει το χούμους; Είναι ένα εύκολο σνακ ή ορεκτικό ως έχει, αλλά αν αποφασίσετε να πειραματιστείτε με απλές επικαλύψεις μπορεί να το κάνετε να φαντάζει σαν ένα ιδιαίτερο ορεκτικό. Εδώ απογειώνουμε το χούμους που αγοράζουμε από το κατάστημα με μόλις 3 υλικά, με ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο (το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό και δεν μετράει στα τρία υλικά μας!) και το σερβίρουμε με τραγανά πατατάκια φτιαγμένα με τορτίγια ή αραβική πίτα.
Συστατικά
- 1 βαζάκι χούμους
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία τσιπς πίτας ολικής αλέσεως
Οδηγίες παρασκευής
Μεταφέρετε το χούμους σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με ελιές και περιχύνουμε με λάδι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε. Σερβίρουμε με πατατάκια πίτας. Μπορούμε να το φτιάξουμε και να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Tips: Αντί για ελιές Καλαμών, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές Φλωρίνης ή αβοκάντο. Για μια ακόμη πιο ιδιαίτερη εκδοχή, χρησιμοποιήστε ψητό καρότο!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube