Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χούμους πιπεριά: Χούμους με κόκκινη πιπεριά ως μια απολαυστική συνταγή

Χούμους πιπεριά: Χούμους με κόκκινη πιπεριά ως μια απολαυστική συνταγή

Χούμους πιπεριά: Το χούμους κόκκινης πιπεριάς είναι μια απολαυστική παραλλαγή του παραδοσιακού χούμους, προσθέτοντας μια γλυκιά και καπνιστή γεύση σε αυτό το δημοφιλές ντιπ της Μέσης Ανατολής.


Το χούμους κόκκινης πιπεριάς είναι μια απολαυστική παραλλαγή του παραδοσιακού χούμους, προσθέτοντας μια γλυκιά και καπνιστή γεύση σε αυτό το δημοφιλές ντιπ της Μέσης Ανατολής. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να προετοιμάσετε χούμους κόκκινης πιπεριάς στο σπίτι:

Συστατικά:

  • 1 κονσέρβα (15 ουγγιές) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1/3 φλιτζάνι ταχίνι (σουσάμι)
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (περίπου 1 μεγάλο λεμόνι)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές (από βάζο ή σπιτικές)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά, για επιπλέον καπνό)
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Νερό (όσο χρειάζεται για συνοχή)

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια: Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια. Η αφαίρεση των φλοιών (προαιρετικά) μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο λεία υφή χούμους.

Ανακατέψτε τα υλικά: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τις ψητές κόκκινες πιπεριές, τον κιμά σκόρδο, το τριμμένο κύμινο και την καπνιστή πάπρικα (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Προσαρμόστε τη συνοχή: Κατά το ανακάτεμα, προσθέστε νερό μια κουταλιά της σούπας μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή συνοχή. Το χούμους πρέπει να είναι κρεμώδες και να απλώνεται αλλά όχι πολύ πηχτό.

Καρύκευμα για γεύση: Δοκιμάστε το χούμους και προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι, πιπέρι και επιπλέον χυμό λεμονιού ή μπαχαρικά όπως χρειάζεται. Ανακατεύουμε ξανά για λίγο να ενσωματωθούν.

Σερβίρετε: Μεταφέρετε το χούμους κόκκινης πιπεριάς σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με μια πρέζα καπνιστή πάπρικα για γαρνίρισμα, αν θέλετε.

Απολαύστε: Σερβίρετε το χούμους κόκκινης πιπεριάς με πίτα, κράκερ, φρέσκα λαχανικά ή χρησιμοποιήστε το ως άλειμμα σε σάντουιτς ή περιτυλίγματα. Είναι επίσης νόστιμο ως ντιπ για πατατάκια ή ως μέρος μιας πιατέλας με μεζέ.

Αποθήκευση: Αποθηκεύστε το χούμους που περισσεύει κόκκινη πιπεριά σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5-7 ημέρες. Ανακατέψτε πριν το σερβίρετε εάν προκύψει διαχωρισμός.

Το χούμους κόκκινης πιπεριάς δεν είναι μόνο γευστικό αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά από ρεβίθια και ταχίνι, καθιστώντας το ένα υγιεινό σνακ ή ορεκτικό. Προσαρμόστε τη συνταγή προσαρμόζοντας την ποσότητα του σκόρδου, των μπαχαρικών ή του χυμού λεμονιού ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Απολαύστε αυτή τη ζωντανή και νόστιμη βουτιά ως μέρος του επόμενου γεύματος ή της συγκέντρωσης σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ρεβίθια είναι σημαντικοί συμμάχοι στην απώλεια βάρους!

Ποια είναι τα πιο υγιεινά σνακ για διαβητικούς;

Τα τέλεια σνακ για την ημέρα στην παραλία!

Γρήγορες και Υγιεινές Λύσεις για την Πείνα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon