Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χορτοφαγικοί κεφτέδες: Δημιουργώντας κεφτέδες για χορτοφάγους

Χορτοφαγικοί κεφτέδες: Δημιουργώντας κεφτέδες για χορτοφάγους

Χορτοφαγικοί κεφτέδες: Τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική των παραδοσιακών κεφτεδών, ιδανική για ποικιλία γευμάτων από πιάτα ζυμαρικών μέχρι ορεκτικά.


Τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική των παραδοσιακών κεφτεδών, ιδανική για ποικιλία γευμάτων από πιάτα ζυμαρικών μέχρι ορεκτικά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε γευστικά χορτοφαγικά κεφτεδάκια χρησιμοποιώντας τα ρεβίθια ως κύριο συστατικό.

Συστατικά:

  • 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά για vegans)
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό λιναριού (1 κουταλιά της σούπας αλεύρι λιναρόσπορου αναμεμειγμένο με 2,5 κουταλιές της σούπας νερό)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

Οδηγίες:

Ετοιμάστε το αυγό λιναριού:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι λιναρόσπορου με 2,5 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει σαν gel. Αυτό θα λειτουργήσει ως δεσμευτικός παράγοντας.

Πολτοποιήστε τα ρεβίθια:
Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν, αφήνοντας μερικά κομμάτια για την υφή.

Ανακατεύουμε Συστατικά:
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα (αν χρησιμοποιείτε), τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι στα πολτοποιημένα ρεβίθια. Ανακατέψτε καλά.

Συνδυάστε τα υγρά συστατικά:
Προσθέστε το αυγό λιναριού, το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας στο μείγμα των ρεβιθιών. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να κρατήσει το μείγμα.

Σχηματίστε τα κεφτεδάκια:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σχηματίσετε το μείγμα σε μικρές μπάλες, περίπου 1-2 ίντσες σε διάμετρο, και τοποθετήστε τις στο έτοιμο ταψί.

Ψήνω:
Ψήνετε τα κεφτεδάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν στην αφή.

Σερβίρισμα:
Αφήνουμε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε. Μπορείτε να τα απολαύσετε με σπαγγέτι και σάλτσα μαρινάρας, σε sub sandwich ή ως ορεκτικό με την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ.

Συμβουλές:

  • Προσαρμογή: Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τα μπαχαρικά και τα βότανα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Προσθέτοντας μια πρέζα καπνιστή πάπρικα ή κύμινο μπορεί να δώσει μια επιπλέον γεύση.
  • Επιλογή Vegan: Για να κάνετε τη συνταγή πλήρως vegan, απλώς παραλείψτε το τυρί παρμεζάνα ή αντικαταστήστε το με ένα vegan εναλλακτικό τυρί.
  • Αποθήκευση: Αυτά τα κεφτεδάκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Ζεσταίνουμε ξανά στο φούρνο πριν το σερβίρουμε.

Απολαύστε τα νόστιμα και υγιεινά χορτοφαγικά κεφτεδάκια σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κεφτεδάκια με σπανάκι και φασόλια 

Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon