Χορτοφαγικά Burgers: Τα vegan μπέργκερ είναι μια υπέροχη εναλλακτική στα κλασικά μπιφτέκια, γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση. Φτιάχνονται εύκολα με όσπρια, λαχανικά και μπαχαρικά.
Τα vegan μπέργκερ είναι μια υπέροχη εναλλακτική στα κλασικά μπιφτέκια, γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση. Φτιάχνονται εύκολα με όσπρια, λαχανικά και μπαχαρικά. Δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά (για 4 μπέργκερ):
- 1 κονσέρβα ρεβίθια ή μαύρα φασόλια (240 γρ. στραγγισμένα)
- ½ κούπα βρώμη ή τριμμένη φρυγανιά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά, για πιο τυρένια γεύση)
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, πολτοποιήστε τα ρεβίθια ή τα φασόλια με ένα πιρούνι (να μείνουν μερικά κομμάτια για υφή).
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγη παραπάνω βρώμη ή φρυγανιά.
- Πλάστε 4 μπιφτέκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά, ώστε να σφίξουν.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ψήστε τα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Εναλλακτικά, ψήστε τα στον φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρετε σε ψωμάκια με φυτική μαγιονέζα, ντομάτα, μαρούλι και αβοκάντο.
Απολαύστε ένα γευστικό, σπιτικό vegan μπέργκερ γεμάτο θρεπτικά συστατικά!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube