Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χοιρινό Συνταγή: Μπριζόλα au poivre για ένα αξέχαστο δείπνο

Χοιρινό Συνταγή: Μπριζόλα au poivre για ένα αξέχαστο δείπνο

Χοιρινό Συνταγή: Au poivre χοιρινό με πινελιές πιπεριού για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, που θα αφήσει τον αγαπημένο σας με ανοιχτό το στόμα.

Οι σεφ δεν φαίνεται να συμφωνούν για την προέλευση της μπριζόλας au poivre. Ένα αποκλειστικά γαλλικό πιάτο που αποτελείται από μπριζόλα με κρούστα από κόκκους πιπεριού. Γίνεται τηγανητό και σερβίρεται με μια κρεμώδη σάλτσα για να συμπληρώνει την πικάντικη γεύση. Το 1950, αφού ο Émile Lerch ισχυρίστηκε στο περιοδικό La Revue Culinaire ότι το είχε εφεύρει το 1930, άλλοι όμως σεφ επέμειναν, ακόμα και εγγράφως ότι το είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι. Ανεξάρτητα από τη γένεσή του, το κλασικό au poivre είναι ένα ζεστό χειμωνιάτικο γεύμα που είναι το πλέον κατάλληλο για την νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου!

Τα συστατικά είναι πολύ απλά και είναι τα εξής:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λωρίδες από 2 κομμάτια μπριζόλας
  • 1 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού, χοντροτριμμένους
  • Αλάτι kosher
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/3 της κούπας ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Δεντρολίβανο
  • Ψητό καρότο, σαλάτα και πατάτες φούρνου, για το σερβίρισμα

 

Ο τρόπος παρασκευής τους είναι πολύ εύκολος και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά μόνο:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καρυκεύστε τη μπριζόλα με τους τριμμένους κόκκους πιπεριού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει καλά από κάθε πλευρά, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετέ το σε φύλλο ψησίματος με στεφάνη και ψήνετε μέχρι το θερμόμετρο να δείξει μία μέση θερμοκρασία. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού που έχουν μείνει από το καρύκευμα και σοτάρετε σε μέτρια ποσότητα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κονιάκ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, 5 με 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε και τέλος σερβίρουμε την κομμένη μπριζόλα με καροτοσαλάτα και πατάτες φούρνου και βάζοντας την σάλτσα πάνω από την μπριζόλα.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο φαγητό αμέσως μετά το μαγείρεμα και σίγουρα θα καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τον Βαλεντίνο σας χωρίς να έχετε κοπιάσει πολύ στην κουζίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon