Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χοιρινό Συνταγή: Μπριζόλα au poivre για ένα αξέχαστο δείπνο

Χοιρινό Συνταγή: Μπριζόλα au poivre για ένα αξέχαστο δείπνο

Χοιρινό Συνταγή: Au poivre χοιρινό με πινελιές πιπεριού για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, που θα αφήσει τον αγαπημένο σας με ανοιχτό το στόμα.


Οι σεφ δεν φαίνεται να συμφωνούν για την προέλευση της μπριζόλας au poivre. Ένα αποκλειστικά γαλλικό πιάτο που αποτελείται από μπριζόλα με κρούστα από κόκκους πιπεριού. Γίνεται τηγανητό και σερβίρεται με μια κρεμώδη σάλτσα για να συμπληρώνει την πικάντικη γεύση. Το 1950, αφού ο Émile Lerch ισχυρίστηκε στο περιοδικό La Revue Culinaire ότι το είχε εφεύρει το 1930, άλλοι όμως σεφ επέμειναν, ακόμα και εγγράφως ότι το είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι. Ανεξάρτητα από τη γένεσή του, το κλασικό au poivre είναι ένα ζεστό χειμωνιάτικο γεύμα που είναι το πλέον κατάλληλο για την νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου!

Τα συστατικά είναι πολύ απλά και είναι τα εξής:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λωρίδες από 2 κομμάτια μπριζόλας
  • 1 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού, χοντροτριμμένους
  • Αλάτι kosher
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/3 της κούπας ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Δεντρολίβανο
  • Ψητό καρότο, σαλάτα και πατάτες φούρνου, για το σερβίρισμα

 

Ο τρόπος παρασκευής τους είναι πολύ εύκολος και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά μόνο:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καρυκεύστε τη μπριζόλα με τους τριμμένους κόκκους πιπεριού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει καλά από κάθε πλευρά, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετέ το σε φύλλο ψησίματος με στεφάνη και ψήνετε μέχρι το θερμόμετρο να δείξει μία μέση θερμοκρασία. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού που έχουν μείνει από το καρύκευμα και σοτάρετε σε μέτρια ποσότητα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κονιάκ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, 5 με 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε και τέλος σερβίρουμε την κομμένη μπριζόλα με καροτοσαλάτα και πατάτες φούρνου και βάζοντας την σάλτσα πάνω από την μπριζόλα.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο φαγητό αμέσως μετά το μαγείρεμα και σίγουρα θα καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τον Βαλεντίνο σας χωρίς να έχετε κοπιάσει πολύ στην κουζίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon