Συστατικά:
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές για πιο γλυκιά γεύση)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
- Ελαιόλαδο για μαγείρεμα
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε τις λωρίδες χοιρινού και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Βγάζουμε το χοιρινό από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
- Προσθέστε τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Προσθέστε την πάπρικα, το κύμινο, το τσίλι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να καλύψουν τα λαχανικά.
- Επιστρέψτε το χοιρινό στο τηγάνι και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά να ζεσταθεί το χοιρινό.
- Πασπαλίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα πάνω από το χοιρινό και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα.
- Σερβίρετε το χοιρινό τηγάνι με πιπεριές και φέτα ζεστό, με ρύζι, κινόα ή μια συνοδευτική σαλάτα.
Αυτή η συνταγή με χοιρινό τηγάνι με πιπεριές και φέτα είναι βέβαιο ότι θα γίνει μεγάλη επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ο συνδυασμός από τρυφερό χοιρινό, γλυκοπίπερο και πικάντικη φέτα είναι απλά ακαταμάχητος. Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο γεύμα είτε ένα πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αυτή η συνταγή είναι νικητής.