Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χοιρίνο λεμονάτο: Πώς να φτιάξετε το τέλειο λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας;

Χοιρίνο λεμονάτο: Πώς να φτιάξετε το τέλειο λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας;

Χοιρίνο λεμονάτο: Το να φτιάξετε το τέλειο χοιρινό με λεμόνι στην κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο


Το να φτιάξετε το τέλειο χοιρινό με λεμόνι στην κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο. Δείτε πώς να το προετοιμάσετε για την οικογένειά σας ή σαν οικοδεσπότης σε φίλους.

Συστατικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (από την ώμη ή το φιλέτο, κομμένο σε κύβους)
  • 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκα βότανα (όπως θυμάρι ή ρίγανη)
  • Προαιρετικά: πατάτες ή καρότα για επιπλέον γεύση και ουσία

Οδηγίες:

Προετοιμασία: Ξεκινήστε μαρινάροντας τους κύβους χοιρινού με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά για να απορροφήσει τις γεύσεις.

Ψήσιμο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τους μαριναρισμένους κύβους χοιρινού κρέατος σε παρτίδες, σοτάροντάς τους μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ κρούστα. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρισμα: Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Εάν χρησιμοποιείτε, προσθέστε ψιλοκομμένες πατάτες ή καρότα και σοτάρετε για λίγα λεπτά.

Αφαίρεση γυαλιού: Ρίξτε το ζωμό, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας για να ενσωματωθούν τυχόν γευστικά κομμάτια. Αυτό το βήμα προσθέτει βάθος στο πιάτο.

Μαγείρεμα: Επιστρέψτε το ψημένο χοιρινό στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε φρέσκα βότανα για άρωμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις.

Σερβίρισμα: Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται. Σερβίρετε το χοιρινό με τη σάλτσα του πάνω από ρύζι, πουρέ πατάτας ή μαζί με μια φρέσκια σαλάτα.

Αυτό το απλό αλλά γευστικό πιάτο συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του λεμονιού με τον αλμυρό πλούτο του χοιρινού, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χοιρινό στο τηγάνι με πιπεριές και φέτα

Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι χοιρινού για να το κάνετε στα κάρβουνα;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε αγριογούρουνο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon