Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χοιρινό δαμάσκηνα: Υπέροχη συνταγή με χοιρινό και δαμάσκηνα

Χοιρινό δαμάσκηνα: Υπέροχη συνταγή με χοιρινό και δαμάσκηνα

Χοιρινό δαμάσκηνο: Μια απολαυστική συνταγή χοιρινού κρέατος που συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις είναι το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου.

Μια απολαυστική συνταγή χοιρινού κρέατος που συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις είναι το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου. Αυτό το πιάτο παντρεύει τη χυμώδη του τρυφερού χοιρινού κρέατος με την αφράτη γεύση των δαμάσκηνων, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων που γοητεύει τον ουρανίσκο. Τα συστατικά του είναι εύκολα και η παρασκευή του σχετικά γρήγορη.

Συστατικά

  • 1 χοιρινό φιλέτο (περίπου 1-1,5 λίβρα)
  • 4-5 ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό φιλέτο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το χοιρινό φιλέτο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το χοιρινό για 15-20 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 63°C για μέτρια προετοιμασία. Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες. Όσο ψήνεται το χοιρινό, ετοιμάζουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και τη μουστάρδα Dijon. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τη σάλτσα δαμάσκηνου για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Μόλις ξεκουραστεί το χοιρινό, κόψτε το σε μενταγιόν και σερβίρετε με μια γενναιόδωρη σάλτσα δαμάσκηνου. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο αν θέλουμε. Σερβίρετε το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου μαζί με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας, για ένα νόστιμο και κομψό γεύμα. Αυτή η συνταγή χοιρινού φιλέτου με σάλτσα δαμάσκηνου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τον γευστικό συνδυασμό τρυφερού χοιρινού κρέατος και σάλτσας γλυκιάς τάρτας δαμάσκηνου. Απολαύστε τη γαστρονομική απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

Συμβουλές για να συγκρατήσετε την λαιμαργία σας στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Συνταγή της ημέρας: ”Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα” απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: εύκολο χοιρινό με φρούτα στη γάστρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon